5 téli úti cél, ahová érdemes elutazni

 

  1. Tallin, Észtország: A világ első karácsonyfájának otthona elsők között van a tél csodálatos alkotómunkásságai közt. Tipikus fehér táj, hideg, fagyos természet, utcák, melyek rideg hangulata keveredik a karácsonyi vásárok meleg, barátságos érzetével. Óvárosa különösen misztikus a tél színeiben, mindemellett városszerte számos kávézó várja kedves vendégeit.
  2. Mariazell, Alsó-Ausztria: A híres zarándokhely a festői szépségű Alpokban fekszik, több völgy találkozásánál. A kissé varázslatos hangulatért a völgyben lévő, szinte állandósult köd felelős, mely a téli időszakban az erre a területre jellemző hideggel ötvöződik. A síelés szerelmesei is megtalálják közelében a legszebb sípályákat, ahol a napfény feledteti a borzongató hideget.
  3. Nagy Hideg-hegy, Börzsöny, Magyarország: Itthon is gyönyörű hófödte helyeket találni, többek közt a Börzsönyben. Több útvonalon is el lehet indulni felfedezni a tájat, mindenki kiválaszthatja a neki legmegfelelőbbet. Amennyiben a csúcs a cél, a kemény túra után nem marad el a jutalom, hiszen a panoráma 864m-ről csodálatos. A friss érintetlen hó, ami útközben végigkísér, gyermekkorunk nagy havas teleit idézi.
  4. Balaton, Magyarország: Ha a korcsolyázás szerelmesei vagyunk, nem kell messzire mennünk egy finom forralt boros csúszkálásért, elég Balatonfüredre ellátogatnunk az adventi időszakban.
  5. Végül, ha mégis inkább elszöknél a hideg elől, akkor Dubai az egyik legjobb választás. A hőmérséklet 30 fok körül van télen is, itt aztán fel lehet melegedni.

Ezt olvastad már?

A rizsföldek különleges világa!

A város, ahol a tenger az úr: Velence

A világ legnagyobb trópusi barlangjai

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.