5 érdekesség, amit talán még nem tudsz Katalin hercegnéről

2004-ben került napvilágra Vilmos herceg és Katalin hercegné kapcsolata, és azóta Katalin élete a nyilvánosság előtt zajlik. Miután 2010-ben Vilmos herceg megkérte a kezét, élete első interjúját adta a BBC-nek, ahol még többet megtudhattunk róla. Esküvőjüket a tévéközvetítéseknek köszönhetően csaknem 18 millióan nézték világszerte. Van még, amit nem tudunk Katalin hercenéről? Íme, 5 érdekesség róla!

Katalin hercegnéről nagyon sok mindent tudunk: hogyan öltözködik, hogyan neveli a gyermekeit, milyen a kapcsolata a királyi család tagjaival. Ám még mindig maradtak érdekességek vele kapcsolatban, melyekről csak kevesen tudnak. Elárulunk 5 érdekes tényt Katalin hercegnéről, amelyet talán még te sem ismertél!

 

1.Katalin és Vilmos nem az egyetemen találkoztak először

 

A hercegi pár legtöbb rajongója úgy tudja, hogy Katalin és Vimos herceg a St.Andrews-i Egyetem találkoztak először, ahol mindketten a tanulmányaikat folytatták. Ám a Katie Nicholl által írt életrajzi könyvből megtudhatjuk, hogy az első pillantást Katalin ennél jóval korábban vetette a hercegre. Ugyanis csupán 9 esztendősek voltak első találkozásukkor. Katalin abba az iskolába járt, ahová Vilmos iskolája volt hivatalos egy hoki-mérkőzésre. Természetesen mindenki Vilmosra volt kíváncsi, köztük Katalin is. Amikor először látta az ifjú Vilmos herceget, még nem sejthette, hogy leendő férjére vetett pillantást. A sport szeretete egyébként közös mindkettőjükben, ez is egy olyan dolog, ami összeköti őket.

 

2.Katalin tinikorában nem Vilmosért rajongott

 

Bár kilencévesen megpillanthatta Vilmost, Katalin tinédzserként még nem a hercegért rajongott. Tulajdonképpen olyan volt, mint bármelyik tinilány, akinek a helyes fiúk tetszenek. Egy interjúban Katalin elmondta, hogy a hálószobája falán egy Levi’s farmernadrág modell posztere volt kiragasztva, és állítása szerint Vilmos hercegről soha nem akasztott ki semmilyen fotót a falra akkoriban. Ezt cáfolta meg Katalinnak egy Jessica nevű szobatársa, aki szerint Katalinnak a falán igenis volt kép Vilmos hercegről, ám Katalin szerint a lány bizonyára tévedett, mert az a fiú egyáltalán nem hasonlított a hercegre. Hogy valóban Vilmost ábrázolta-e a fotó vagy sem, sosem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy Katalinnak is sok ideálja volt tinikorában, akárcsak más fiatal lánynak.

 

3.Katalin valaha modell volt

 

Katalinnak nem volt hercegnői élete a házassága előtt. Középosztálybeli családból származik, szülei a British Airways légitársaság alkalmazottai voltak. Katalinnak több állása is volt, mielőtt a királyi család tagja lett. Beszerző volt például a Jigsaw nevű híres divatcégnél, de a fotózással is komolyan foglalkozott. De ennél is korábban, még gyermekként, modellkedett is! Szülei ugyanis egy partikellékekkel foglalkozó cég tulajdonosai is voltak, ahol gyermekkorában Katalin, valamint testvérei, Pippa és James is modellkedtek. A termékkatalógusban is szerepeltek, ahol az egyik képen például olyan pólókat viseltek, amin az életkoruk szerepelt, a kezükben pedig muffint tartottak.

  1. Katalin allergiás a lovakra

A brit királyi családban nagy hagyománya van a lovaglásnak kezdve a lovaspólótól a vadászatokig, így elég nagy gondot jelenthetett Katalinnak, hogy allergiás a család „kedvenc” állatára. Ha valaki elgondolkodott már azon, hogy vajon Katalin hercegnét miért nem láthatta még lóháton, nos, akkor megtalálta rá a magyarázatot. Erzsébet királynőnek a lovaglás az egyik kedvenc időtöltése, amiről még idős korában sem volt hajlandó lemondani. Katalin természetesen megpróbálja legyőzni az allergiáját a családja kedvéért, és a hírek szerint a gyermekei kedvéért megpróbálkozott még a lovaglással is. Reméljük sikerül neki is nyeregbe pattannia egyszer. A lovak és a lovaglás szeretetét addig is gyermekei örökítik tovább, ugyanis Lajos herceg, György herceg és Sarolta hercegnő már pónikon lovagolnak.

 

  1. Katalin igen híres ősökkel büszkélkedhet

Katalin ízig-vérig angol kisasszony, legalábbis kezdetben úgy tűnt, ám később kiderült, hogy amerikai gyökerekkel is büszkélkedhet. Egyik távoli rokona nem más, mint maga az Egyesült Államok első elnöke, George Washington. A New England Történelmi Genealógiai Társaság fedezte fel a messzire nyúló rokoni szálat, miszerint Katalin hercegné George Washington távoli unokahúga. És nem csak az elnök az egyetlen híres amerikai rokon. Az ősök között megtalálható Meriwether Lewis felfedező, és George S. Patton tábornok, aki a második világháborúban a földközi-tengeri hadszíntéren vezényelte az Egyesült Államok seregét, és a normandiai partraszállás egyik kulcsfigurája volt. Katalinnak és Vilmosnak is vannak közös ősei, olyannyira, hogy a hercegné és a herceg valójában tizenötödik generációs unokatestvérek.

Bár Katalin hercegné szinte teljes egészében a nyilvánosság előtt éli az életét, a rajongói számára sok érdekes felfedeznivaló akad a múltjában is.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.