Így készíts szuper egészséges reggelit, acai bogyóból!

Az acai (ejtsd: ászái) bogyó Brazíliában, az amasonasi esőerdőben őshonos, kicsi kék csonthéjas gyümölcs. Az acaipálmán terem, hosszú fürtökben. Egy pálma kb. 20kg bogyót terem, kétszer egy évben. Szüretelése jellemzően még ma is kézzel történik és feldolgozása során semmilyen adalékanyagot sem használnak.

Jelentőség, hatások:

Az acai szuperélelmiszer, ami azt jelenti, hogy egy olyan természetes anyagról van szó, amely a többi élelmiszerhez képest több pozitív tulajdonsággal is rendelkezik, kedvező hatással van az egészségre, javítja a közérzetet, a szellemi és testi teljesítőképességet.

Az acai bogyó a legmagasabb antioxidáns tartalmú és ORAC értékű gyümölcs. Az ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity), vagyis az oxigéngyök elnyelő kapacitás egy nemzetközileg elfogadott szabványrendszer az élelmiszerek és étrendkiegészítők antioxidáns kapacitásának mérésére. Az ORAC érték megmutatja egy bizonyos élelmiszer, kiegészítő vagy összetevő szabad gyökpusztító és -semlegesítő képességét. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb antioxidánsról beszélünk.

A bogyó színanyagai energetizálnak, javítják az állóképességet, éberséget, segítik az ideg- és az immunrendszer működését. Megszépítik és megfiatalítják a bőrt.

Felhasználás, adagolás:

A javasolt napi adag 1-2 teáskanál acai bogyó por, amelyet folyadékban vagy ételben elkeverve érdemes fogyasztani. Hozzáadhatja kedvenc ízesítésű gyümölcs- vagy zöldséglevéhez, turmixához, gyümölcsleveséhez.

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.