Nyári görögdinnyés őszibarackos smoothie
Hozzávalók:
1,5 kg édes görögdinnye
40-50 dkg őszibarack
1-2 evőkanál stevia édesítő, vagy kókuszvirág cukor
1 bio citrom reszelt héja és leve
1 csipet só
Néhány friss menta vagy citromfű levél
Elkészítés:
A görögdinnye húsát szedd ki egy kanál segítségével, a magokat távolítsd el, majd egy késsel darabold fel kisebb kockákra. Az őszibarackot magozd ki, majd ezt is vágd fel kisebb kockákra. A citrom héját reszeld le, és a facsard ki a levét.
A citromfű vagy menta leveleit mosd meg jó alaposan, és egy késsel ezt is aprítsd fel.
Végül az egészet tedd bele egy turmixgépbe, add hozzá a sót és a steviát, és jó alaposan turmixold össze.
Az elkészült smoothie-t önts ki poharakba és tálald fel vendégeidnek, jéghidegen, friss menta vagy citromfű levéllel díszítve.