Így használd az útifű maghéjat, ha fogyni szeretnél

 Az útifű maghéj nagyszerű választás, bármilyen okból szeretnél csökkenteni a testsúlyodon.Megmutatjuk, hogyan használd az útifű maghéjat a fogyókúra során!

Útifű maghéj jótékony hatása

Ez a készítmény hosszú távú fogyasztásra is alkalmas, javítja a bélműködést, illetve egyes kutatók szerint segít megelőzni a cukorbetegséget is. Mi több, székrekedésre és hasmenésre is ajánlják, hiszen optimalizálja az anyagcserét. Szintén javasolják még magas koleszterinszint, illetve különböző bélproblémák esetén, kiegészítő kezelésként.
Az útifű maghéj fogyasztása tehát elősegíti a fogyást azáltal, hogy beindítja a méregtelenítést a szervezetben. Felszabadítja a bélcsatornát a káros anyagoktól, vagy méreganyagoktól, így pedig javítja az anyagcserét. Bármi, amit megeszel tehát, jobban fog hasznosulni a szervezetedben, ez pedig akár meg is többszörözheti a fogyókúra hatékonyságát.

Útifű maghéj joghurtba keverve

Az útifű maghéjat nem feltétlenül szükséges megfőzni, vagy bármilyen módon feldolgozni. Tehát az útifű maghéj akár nyersen is fogyasztható, például a kedvenc reggeli joghurtodba keverve. Célszerű ez esetben az útifű maghéj-őrleményt vásárolni, esetleg házilag ledarálni az útifű maghéjat.

Útifű maghéj puding

Az útifű maghéj zselésedést idéz elő, ezért egyszerűen készíthető belőle például egy pudingszerű desszert is. Bár a valóságban inkább egy kocsonyához hasonlít a végeredmény, mégis ez az elnevezés terjedt el jobban. Az útifű maghéj hozzáadása esetén elkerülhető a zselatin használata. Kedvenc gyümölcsödet aprítsd fel egy mély tálba, szórd meg útifű maghéjjal, dolgozd össze botmixerrel, majd pihentesd egy picit a hűtőben, és már kész is!

Útifű maghéj palacsinta reggelire

Kedvenc reggeli palacsintádba is bátran használhatsz útifű maghéjat. Az útifű maghéjjal az eredetileg tojás hozzáadásával készült ételek alternatíváit is lehetséges ugyanúgy elkészíteni, akár teljesen mellőzve a tojást. A szokásos palacsinta tésztához adj egy evőkanál útifű maghéjat és kicsit készítsd hígabbra, mert az útifű maghéjtól a nedvesség hatására sűrűbb tésztát kapsz.

Érdemes tehát bátran kísérletezni, hiszen az útifű maghéj nagyon sokféleképpen felhasználható. Hagyományos, megszokott ételeinkbe keverve szinte észrevehetetlen az íze. Ha ezt fogyasztod, szó szerint megkönnyebbülhetsz, hiszen nem csak a fogyásnak, de a beleidnek is jót tesz!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.