Pattanás ellen itt a kókuszolaj

 A kókuszolaj azért hatásos a pattanás ellen, mert egy természetes baktérium és vírusölő hatással rendelkezik.Egy természetes anyag, a laurilsav, mely megtalálható mind a kókuszdióban, mind az emberi anyatejben, bevethető a pattanások ellen.

A vizsgálat során, melynek eredménye az ACS Nano c. folyóirat márciusi számában látott napvilágot, a laurilsav-tartalmú részecskék közvetlenül a Propionibacterium acnes nevű baktériumba kerültek, melyek a pattanások (orvosi nevén acne) képződéséért felelősek. Dissaya "Nu" Pornpattananangkul specialis nanobombáit április 15-én a San Diego-i Egyetem éves kutatói konferenciáján is bemuttata.

Az acne a tizenévesek 85 százalékát érinti – az Egyesült Államokban ez 40 millió embert jelent. A jelenlegi kezelési eljárások számos kedvezőtlen mellékhatással rendelkeznek, például bőrpír, bőrégés, ezzel szemben a kutatók szerint az új eljárásnak nincsenek ilyen hátrányai.



Az új vivőanyag a laurilsav-tartalmú belsőt körülvevő arany nanopartikulumokból, liposzómákból áll. A rendszer segíti a pontos célzást, többek között a bőr pH-ja eredményezi liposzómák eljuttatását a baktériumokhoz. A liposzóma membránja fuzionál a baktériuméval, így jut be a hatóanyag, ami elpusztítja a Propionibacterium acnes kórokozót. Ezáltal a mellékhatások minimálisra csökkenthetők. A kutatás témavezetője, Liangfang Zhang professzor szerint hamarosan tesztelhetik az eszköz emberi gyógyászatban való felhasználását is.

Ezt olvastad már?

3 remek gyümölcsös arcpakolás házilag

3 arcpakolás házilag természetes anyagokból

5 természetes dezodor, amelyek házilag is elkészíthetők!

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.