Így használd a zöld teát a szépséged érdekében!

A zöld tea nem csak a kávé helyettesítésére jelent nagyszerű alternatívát, hanem bámulatos hatással lehet a szépségedre, illetve az egészségedre is. Cikkünkben most azt mutatjuk meg, hogyan használhatod a zöld teát a szépséged érdekében:

Zöld tea

Méregtelenítés
A zöld tea kiváló antioxidiáns, ezért természetes módon képes méregteleníteni a szervezetedet. A méregtelenítés eredménye pedig többek között a szép, tiszta, kevésbé zsíros és kevésbé pattanásos bőr, amely óriásit javíthat a külső megjelenéseden.

Fogyás
Közvetve némi fogyás is elérhető a zöld tea összetett hatásainak köszönhetően. Bár a zöld tea önmagában nem minősül fogyasztószernek, elősegítheti a zsírégetést, illetve megkönnyíti a méreganyagok kiürülését. Mivel a közérzetedet is javítja, energiával tölt fel, a mozgás, sportolás is könnyebb lehet a zöld tea fogyasztás segítségével.

Hidratálás
A szép bőrhöz, archoz elengedhetetlen, hogy elegendő mennyiségű tiszta, jó minőségű folyadékot fogyasszunk. Ha a víz már nehezen csúszik le, a zöld tea segíthet abban, hogy könnyebben menjen a folyadékpótlás – így szintén természetes forrásból juthatsz egészséges frissítőhöz, az ivás pedig jót tesz a szépségednek.

Szépségápolás

Egészséges élénkítés
Kávé és energiaitalok helyett fogyassz te is zöld teát! Így sokkal kevesebb méreganyagot juttatsz a szervezetedbe, szebb lesz a bőröd, és fehérebbek maradnak a fogaid is! A zöld tea hatása ráadásul egyenletesebb, nem emeli meg olyan drasztikusan a vérnyomást, így a szívedet is kíméli.

Anyagcsere-serkentés
Sokan a lassú anyagcseréjük miatt fogynak nehezebben. A zöld tea ezen a problémán is tud segíteni. Segítségével könnyebb lehet a székletürítés, így a felesleges zsírok és káros anyagok távozása is fokozódhat.

Érvédelem
Ha hajlamos vagy a visszeresedésre, illetve a családodban előfordult már szívprobléma, akkor mindenképpen tanácsos zöld teát fogyasztanod, hiszen a kutatások szerint a zöld tea csökkenti a magas vérnyomás, illetve a szívinfarktus kialakulásának kockázatát, valamint jótékony hatással van a koleszterinszintre is. Nem csak szebb és simább lehet a lábad, de az egészségednek is jót tesz.

A zöld tea tehát csodát tesz a szépségeddel, egészségeddel, ezért érdemes neked is kipróbálnod.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.