Így lesz gyerekjáték a tűzhely tisztítása

Főzni és "konyhatündérkedni" bizonyára te is szeretsz, az ebből következő takarítás viszont nem tartozik a legkedveltebb háztartási feladatok közé.Ha eddig te is így voltál ezzel, mutatunk neked egy kis segítséget: így lesz gyerekjáték a tűzhely tisztítása:

Amit sokan elfelejtenek a sütésre használt alkalmatosságok súrolásával kapcsolatosan, az az, hogy először érdemes alaposan felmelegíteni őket.  Igazad van: közvetlenül egy nagyobb főzés után éppen elég nagy feladat a mosogatással, illetve a pultok takarításával végezned. Így célszerű egy átlagos, nyugodtabb napon elkezdeni a takarítási műveletet.

Kapcsold be tehát a tűzhelyet! Tehetsz vizet is a sütőtérbe kedvenc sütőedényedben, így nem csak meleget, de párásodást is elérhetsz, ezáltal pedig még könnyebb lesz majd a törlés, súrolás. A vizet gazdagíthatod citromlével vagy ecettel is, attól függően, hogy mit találsz éppen otthon. Melegítsd húsz percig, majd zárd el, és várd meg, amíg már nem forró!

A tisztítószer használatát sem szükséges túlzásba vinned. Tévhit, hogy csakis a méregdrága, speciális tűzhelytisztító szerekkel lehetséges tökéletes tisztává varázsolni konyhád ékességét. Így bármelyik szabadnapodon hozzákezdhetsz a folyamathoz, akkor is, ha egy bolt sincs nyitva. Sőt, akár bolti súrolószer nélkül, például szódabikarbónával, mosószódával, sütőporral, esetleg mosogatószerrel is áttörölheted.

A tűzhely tisztítása tehát egyszerű és költségkímélő folyamat lesz ezzel a módszerrel: melegítsd és párásítsd fel, majd töröld át. Nem kell, hogy egyből csillogjon-villogjon! Hiszen bármikor megismételheted a folyamatot! Amíg pedig melegszik, nyugodtan pihenhetsz. Ugye, hogy gyerekjáték?

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.