Főzni és "konyhatündérkedni" bizonyára te is szeretsz, az ebből következő takarítás viszont nem tartozik a legkedveltebb háztartási feladatok közé.Ha eddig te is így voltál ezzel, mutatunk neked egy kis segítséget: így lesz gyerekjáték a tűzhely tisztítása:
Amit sokan elfelejtenek a sütésre használt alkalmatosságok súrolásával kapcsolatosan, az az, hogy először érdemes alaposan felmelegíteni őket. Igazad van: közvetlenül egy nagyobb főzés után éppen elég nagy feladat a mosogatással, illetve a pultok takarításával végezned. Így célszerű egy átlagos, nyugodtabb napon elkezdeni a takarítási műveletet.
Kapcsold be tehát a tűzhelyet! Tehetsz vizet is a sütőtérbe kedvenc sütőedényedben, így nem csak meleget, de párásodást is elérhetsz, ezáltal pedig még könnyebb lesz majd a törlés, súrolás. A vizet gazdagíthatod citromlével vagy ecettel is, attól függően, hogy mit találsz éppen otthon. Melegítsd húsz percig, majd zárd el, és várd meg, amíg már nem forró!
A tisztítószer használatát sem szükséges túlzásba vinned. Tévhit, hogy csakis a méregdrága, speciális tűzhelytisztító szerekkel lehetséges tökéletes tisztává varázsolni konyhád ékességét. Így bármelyik szabadnapodon hozzákezdhetsz a folyamathoz, akkor is, ha egy bolt sincs nyitva. Sőt, akár bolti súrolószer nélkül, például szódabikarbónával, mosószódával, sütőporral, esetleg mosogatószerrel is áttörölheted.
A tűzhely tisztítása tehát egyszerű és költségkímélő folyamat lesz ezzel a módszerrel: melegítsd és párásítsd fel, majd töröld át. Nem kell, hogy egyből csillogjon-villogjon! Hiszen bármikor megismételheted a folyamatot! Amíg pedig melegszik, nyugodtan pihenhetsz. Ugye, hogy gyerekjáték?