Így készíts WC tisztítót házilag, fillérekből

Bizonyára ismerős az érzés, amikor a televízióban látod a tipptopp háziasszonyokat a reklámokban, hogy irigykedsz, nahát, milyen tiszta lakás, fürdőszoba, WC, konyha, és elhatározod, hogy biztosan fogsz venni abból a szerből, amit reklámoz, hiszen akkor neked is ilyen csilli-villi lesz a lakásod.

Természetesen ezek a csodaszerek méregdrágák és nem a környezetkímélésről híresek, ezért van egy tippünk: így készíts WC tisztítót házilag, fillérekből.

Az alábbi alapanyagok szükségesek a Wc tisztítóhoz házilag:

  • Citromsav: eltávolítja a vízkövet és a lerakodásokat, antibakteriális hatása van.
  • Szódabikarbóna: tisztító hatása már lassan mindenki előtt ismert és közömbösíti a szagokat. Általában minden háztartásban megtalálható.
  • Illóolajok: szintén antibakteriális hatásuk van, és kellemes illatot biztosítanak, valamint összetartó hatásuk is van.
  • Szükség lesz még egy keverőtálra és egy jégkocka tartóra, amit már nem akarsz más célra használni.

Elkészítés: egy és egyharmad pohár szódabikarbónát kezdj el elkeverni fél pohár citromsavval. Amikor jól elkeverted, kezdj el ráspriccelni kilencven csepp illóolajat, de ne egyszerre. Amikor már csomósodik, öntsd egy jégkockaformába és szárítsd minimum 6 óra hosszáig. Azután vedd ki a formából és tartsd szárazon egy jól zárható dobozban.

Használat: csak bele kell dobnod egy darabot a WC-be és megvárni, amíg elpezseg. Környezetkímélő, egyszerűen kivitelezhető otthoni körülmények között is és rendkívül gazdaságos megoldás. Miközben spóroltunk, tettünk is valamit a környezetünkért.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.