Ezek a robotporszívók kényelmessé teszik a takarítást

Egyre többen keresik az okos funkciókkal rendelkező robotporszívókat hazánkban, ezért a Sencor három új terméket tesz elérhetővé ebben a kategóriában Magyarországon. „Mindegyik közös ismertetőjegyének tekinthető, hogy a lapos, kerek forma ellenére a sarkokat is könnyedén ki tudják tisztítani a szélső forgókefének köszönhetően.

Emellett akár 1 – 1,5 centiméter magas küszöbön is át tudnak menni, ezáltal több helységben is lehet használni őket” – emelte ki Lucza András, a Sencor termékmenedzsere. A fejlettebb típusok pedig programozhatók és otthonunktól távolról, akár mobil alkalmazással is irányíthatók.

Nem esik le a lépcsőről

A „Milia” fantázianevet viselő SRV 1000SL típusú robotporszívó egyszerűen és praktikusan működtethető. Aktiválásához mindössze a tetején található gombot kell megnyomni és már neki is lát a lakás takarításának. A 15 W teljesítményű porszívó fel van vértezve minden szükséges fejlesztéssel ahhoz, hogy munkáját akadálytalanul végezhesse. Ötletes formai kialakításának köszönhetően kerekeit a padlón található hajszálak és a különféle vezetékek nem blokkolják le, az oldalán található szenzorok pedig meggátolják, hogy neki ütközzön a különféle berendezési tárgyaknak és bútoroknak. Az érzékelők emellett azt is megakadályozzák, hogy a porszívó leessen a lépcsőről.

„A Milia porszívó alaposan dolgozik legyen szó járólapról, fapadlóról, vagy parkettáról. A csatlakoztatható antisztatikus kendőnek köszönhetően pedig a finom porral szennyezett felszíneket is könnyedén meg tudja tisztítani” – hangsúlyozta a Sencor termékmenedzsere. Hozzátette: a készülék egy feltöltéssel maximum 80 percig képes porszívózni.

Programozható robotporszívó

A SRV 2010Ti típusú, Cleentino névvel ellátott robotporszívó már egy kicsit magasabb tudásszintet képvisel, ugyanis működtetése teljes mértékben a felhasználók igényeihez igazítható. „A készülékhez mellékelt távirányító segítségével a takarítás napra és percre pontosan időzíthető, emellett akár a porszívózás hosszúságát is beprogramozhatjuk rajta. Tehát akkor is használhatjuk, amikor nem vagyunk otthon, mert nem igényel személyes felügyeletet” – jegyezte meg a szakember. Hozzátette: a Cleentino egy feltöltéssel maximum 70 percig használható, de akkumulátor lemerülés, vagy a takarítási program befejezésekor automatikusan visszatér a töltőegységbe.

A 40 W-os teljesítménnyel rendelkező Cleentino nemcsak járólapon, fapadlón, vagy parkettán használható, hanem akár szőnyegek porszívózására is alkalmas. A négyféle takarítási programnak köszönhetően a Cleentino spirálvonalú, fal melletti, egyenes vonalú, illetve véletlenszerű mozgásban képes porszívózni. A készüléket automatikus öndiagnosztikával is ellátták, a működés sel kapcsolatos üzenetek pedig a távirányító képernyőjén jelenik meg.

Mobil applikációval működtethető porszívó

A Sencor robotporszívók csúcsát jelen pillanatban a hazánkban újonnan bevezetésre kerülő SRV 4000GD típusú készülék képviseli, amely természetesen minden olyan technikai fejlesztéssel fel van vértezve, amely lehetővé teszi az automatikus porszívózást számára, anélkül, hogy elakadna a szobákban, vagy esetleg nekimenne a berendezési tárgyaknak. Ez a porszívó azonban már infravörös ütközés ellen védő homlokszenzort használ, ami a legfejlettebbnek érzékelőnek számít a robotporszívók piacán. A készüléket emellett porérzékelő szenzorral is ellátták a legszennyezettebb helyek takarításához.

A SRV 4000GD  robotporszívó rendkívül csendes, legfeljebb 60 dB-es működési zajjal rendelkezik, így nem zavarja a házi állatokat. A készüléket nagy teljesítményű porszívóval, valamint három forgókefével látták el, ennek köszönhetően szőnyegek takarítására is használható. Ezen tulajdonságát erősíti, hogy akár 2 centiméter vastag szőnyegre is képes felhajtani. Mivel a készülék meglehetősen nagy, mintegy 120 perces működési idővel rendelkezik, ezért méretéhez képest jókora, 500 ml-es mosható gyűjtőtartállyal szerelték fel. „Működése Cleentinóhoz hasonlóan napra és perce pontosan időzíthető, emellett a mobilalkalmazásnak, valamint a készülék wifi-kapcsolatának köszönhetően akár otthonunktól távol is vezérelhetjük” – hívta fel a figyelmet a Sencor termékmenedzsere. Az alkalmazás, vagy a távirányító segítségével négyféle - takarítási program - így fal melletti, kis területen történő, véletlenszerű, valamint minden felületet kétszer takarító – program közül választhatnak a felhasználók.

A Sencor robotporszívói az okos funkcióknak, valamint a nagyfokú automatizáltságnak köszönhetően új szintre emelik a takarítást, hogy a rohanó világunkban több időt tölthessünk el szeretteinkkel és családtagjainkkal a hosszú ideig tartó porszívózások helyett.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.