Duguláselhárítási tippek házilag

Nem szeretnél azonnal szerelőt hívni, ha eldugult a lefolyód? Természetesen, mint sok minden másra, léteznek duguláselhárítási tippek házilagos megvalósításra is.

Amennyiben háztartást vezetsz, akkor biztosan találkoztál már eldugult mosogatóval. A legtöbb háztartásban legalább egyszer előfordul. Ilyenkor jól jön ha van kéznél pár duguláselhárítási tipp, amely gyors segítséget nyújt.

Első lépésként egy hosszú, vékony pálcával vizsgáld meg, hogy átjárható-e a leeresztő-csatorna. Ha ezzel minden rendben, akkor következhet a szifon ellenőrzése. Ezt a legtöbb ügyes kezű ember szét tudja szerelni. Ha te nem boldogulsz, akkor kérd meg valamelyik hímnemű családtagodat vagy ismerősödet.

Ha ezeken a lépéseken túl vagy és mégsem folyik le rendesen a mosogatód, akkor jöhetnek a különböző vegyszermentes megoldások.

Bármennyire hihetetlen, az egyik megoldás a kóla. Fél liter kóla megoldja a gondod foszforsav tartalmának köszönhetően.

Persze, ha nem akarod ilyesmire használni az üdítőt, akkor is széles még a lehetőségeid tárháza. Van, aki a trisó és forró víz, vagy az ecet és forró víz, vagy esetleg szódabikarbóna, ecet és forró víz kombinációra esküszik.  A javaslatok között szerepel még a sütőpor és kóla, valamint a lúgkő és forró víz párosítás is.

Bármelyik megoldást választod, mindenképpen viselj gumikesztyűt, hiszen a savas vagy lúgos anyagok károsíthatják a bőrödet. Mindenképpen szellőztess, mert a kialakult gázok és gőzök is károsak lehetnek a szervezeted számára.

Kád és zuhanyzó dugulása esetén használhatsz magas nyomású slagos megoldást vagy házi használatú csőgörényt is.

Nagyobb probléma esetén azonban inkább hívj szerelőt.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.