Mi a 3 titok, amitől szuper ropogósak lesznek a csirkeszárnyak?

 Egy könnyű vacsorához vagy az esti filmnézéshez kell jobb finomság, mint néhány szuper ropogós csirkeszárny? Eláruljuk, hogyan süssél ellenállhatatlanul ropogós és egészséges csirkeszárnyakat, mi az a három titok, ami elengedhetetlen az extra ropogóssághoz, és adunk néhány fantasztikus mártogatós recept tippet is a szárnyakhoz.

Mutatunk egy mennyeien ropogós és egészséges csirkeszárny receptet neked! Miért imádjuk?

 

  • Mert sütőben sül és nem bőséges olajban, ezért sokkal egészségesebb.
  • Mert ellenállhatatlanul ropogós.
  • Mert csak pár percig tart előkészíteni a szárnyakat.

 

Mi a 3 titok, amitől szuper ropogósak lesznek a csirkeszárnyak?

 

  • A megmosott, feldarabolt csirkeszárnyakat tedd papírtörlőre, és töröljed tökéletesen szárazra, akkor is, ha ehhez több darab papírt kell elhasználnod.
  • Forgasd meg a szárnyakat sütőporban, mert ez felszívja a maradék nedvességet is, és ez garantálja, hogy a csirkeszárnyak aranyszínűre barnulnak, és ropogósak legyenek.
  • Fontos a sütési hőmérséklet! Előmelegített, forró sütőbe kerüljenek a szárnyak, ahol fél órán át kell 120 fokon sütni, utána 40 percig 220 fokon. Így lesznek a szárnyak olyan ropogósak, mintha bő, forró olajban sültek volna.

Extrán ropogós csirkeszárnyak receptje

Hozzávalók:

2 kg csirkeszárny

2-3 evőkanál sütőpor

só, bors, fokhagymapor, őrölt pirospaprika ízlés szerint

szárított, morzsolt vagy őrölt zöldfűszerek ízlés szerint, például oregánó, kakukkfű, tárkony vagy rozmaring

 

Elkészítése:

Melegítsed elő a sütőt 200 fokra. A csirkeszárnyakat alaposan mosd meg, távolítsad el a toklászokat, és vágd be az inaknál, de ketté is vághatod. A szárnyvégeket távolítsad el. Nem kell eldobni, levesbe is mehet, de a sütésből ez a húst nem tartalmazó csontos rész kimarad.

A csirkeszárny darabokat alaposan töröljed szárazra papírtörlővel. Tedd egy tálba vagy nejlonzacskóba, tedd bele a sütőport is, és rázd össze az egészet, hogy mindenhova jusson a sütőporból. Ezután fűszerezzed só, bors, pirospaprika, fokhagymapor keverékével, de ízlés szerint zöldfűszereket is szórhatsz rá, nagyon finom például oregánóval is.

A befűszerezett csirkeszárnyakat tedd sütőpapírral bélelt sütőlapra, és tedd az előmelegített sütőbe, ahol először 30 percig süsd 120 fokon, aztán emeld a hőfokot 220 fokra, és süsd további 40 percig. Félidőben érdemes megfordítani a szárnyakat, hogy mindenhol egyforma ropogósra süljenek.

Mártogatós tippek a ropogós csirkeszárnyakhoz:

  • Mézes-fokhagymás-szójaszószos mártogatós: 6 evőkanál méz, 3 evőkanál szójaszósz, 3 teáskanál citromlé, 4 gerezd reszelt fokhagyma.
  • Mézes-mustáros mártogatós: 4 evőkanál mustár, 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál méz
  • Tejfölös-fűszeres mártogatós: 5 evőkanál majonéz, 5 evőkanál tejföl, egy evőkanál víz, egy teáskanál citromlé, ízlés szerint csipetnyi szárított, morzsolt metélőhagyma, hagyma- és fokhagymapor, só, bors
  • Csípős chilis mártogatós: 1 dl majonéz, 2 evőkanál chiliszósz, 2 evőkanál ketchup, púpozott teáskanál fokhagymapor.

Jó étvágyat a ropogós csirkeszárnyakhoz!

A folytatásban: #ebedtipp: 5 mennyei szaftos csirkemell recept

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.