Így készíts paleo tojásos galuskát

Hozzávalók:

400 ml víz

Só, bors

5 dkg bio kukoricakeményítő

5 dkg bio szezámliszt

5 dkg zabpehelyliszt vagy chialiszt

10 tojás

10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

Tegyél fel a tűzre egy nagyobb lábos vizet melegíteni. Amíg a víz felforr, készítsd el a galuskát.

A liszteket keverd el sóval,borssal, két tojással, a keményítővel, ha szükséges még tudsz az állagán javítani víz vagy liszt hozzáadásával, a lényeg hogy sima galuska tésztát kapjál, amit robotgéppel vagy fakanállal tudsz simára keverni.

Ha elkészült és a víz már felforrt, galuska szaggatóval kezd el kiszaggatni a vízbe a tésztát.

Ha a nokedlik feljönnek, a víz tetejére egy szűrőkanál segítségével szedd ki őket a vízből, és csepegtesd le.

A szalonnát vágd fel kis kockára, majd egy serpenyőben süsd ki, végül szűrd le az olajat külön. A tojásokat üsd fel egy nagyobb tálba, majd egy villával keverd el őket. A serpenyőben egy kevés szalonna zsíron forgasd át a nokedlit, végül öntsd nyakon a felvert tojással és állandó kevergetés mellett süsd össze 2-3 perc alatt. A végén tálald a paleo tojásos galuskát a szalonna darabokkal. Ha szeretnéd, még egészségesebbé tenni a végén szórd meg apróra vágott snidlinggel vagy friss petrezselyemmel.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.