Hogyan készíts madáreleséget házilag?

Megmutatjuk, hogyan készíts házilag madáreleséget, amely remek móka lehet az egész család számára!

Madáretető télen

Mit esznek a madarak télen?
A kis madarak imádják az apró magvakat, így bármilyen magot kiszórhatunk nekik, ez lehet napraforgó, mák, tökmag, lenmag, köles, búza, de akár kukorica is. Mivel a téli hideg napokon szükség van megfelelő energiaforrásra, ezért célszerű magas olajtartalmú magvakat adni nekik, így ha mogyorót vagy dióbelet szórsz ki nekik, biztosan örömmel fogják fogadni. A magas faggyútartalom miatt adhatsz nekik nyers szalonnát, az a lényeg, hogy ne legyen se sózva, se füstölve.

Így készíts madáreleséget házilag:
Ha sima kiszórás helyett valami komolyabb madáreleséget szeretnél saját kezűleg készíteni, akkor a nagyon egyszerűtől a bonyolultabbig terjedhet a paletta, készíthetsz kölesből koszorút vagy csillagot, esetleg a fenyőtobozok pikkelyeit tömheted meg apró magvakkal.
Ha pedig már valami komolyabbat szeretnél, akkor készíthetsz akár madárkalácsot is a kerted kis vendégeinek. A madárkalácshoz csupán marhafaggyúra és magvakra lesz szükséged.

A marhafaggyút meg kell olvasztanod és bele kell keverned a magvakat. Ha készen van, akkor egy külön edénybe kell áttöltened, ahol hagyd megdermedni. Amikor már gyúrható állagú, akkor készíts belőle gombócokat. Általában műanyag hálóba szokták belerakni a golyókat. Viszont jó, ha tudod, hogy a madárvédők ezeket a hálókat veszélyesnek ítélik meg, ugyanis a madarak apró lábai beleakadhatnak a hálóba, így pedig könnyedén elkaphatja őket egy macska.
A madáreleséget mindig magasra, macskamentes övezetbe tedd. Ha elkezdted etetni a madarakat, akkor tél végéig semmiképpen ne hagyd abba, mert gyorsan hozzászoknak az ellátáshoz.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.