Új eljárás a meddőségi kezelésben!

 

 

A párok 15%-a küszködik termékenységi problémákkal, és ezek mintegy felében a férfi spermájából adódnak a gondok, de az eseteknek csupán egyharmadában lehet egyértelmű okot kimutatni, például alacsony hímivarsejt-számot vagy a sejtek csökkent mozgáskészségét, míg másoknál az ok rejtve marad. 

A Leedsi Egyetem munkatársa, dr. David Miller szerint a titok nyitja az, hogy egyesek spermájának "genetikai kulcsa" nem illeszkedik a partner "zárjába". "A kutatásunk igen valószínű magyarázatot ad arra, hogy egyesek spermája miért nem működik megfelelően" – mondta Miller. Kollégája, dr. David Iles megmagyarázta: "A termékeny férfiakban a hímivarsejtek DNS-e egy bizonyos módon van összecsomagolva, míg a terméketleneknél másféleképpen." A kutatók felfedezték, hogy bizonyos gének hozzáférhetőek maradnak a hímivarsejtekben, és ezek jelzésként vagy kulcsként működnek: azt jelzik, hogy a DNS megfelelő állapotban van-e, és hogy a petesejt számára kiolvasható lesz-e a benne tárolt információ. Ha létezne olyan vizsgálat, amellyel ezek a férfiak kiszűrhetők lennének, az érintett nők egynegyede elkerülhetné a mesterséges megtermékenyítés sokszor igen kellemetlen beavatkozásait.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.