A túl szigorú nevelés tinédzserkorban visszájára sülhet el

 

A kutatást vezető Rochelle Hentges, a Pittsburgh Egyetem doktorandusza munkatársaival 1482 marylandi diákot követett nyomon hetedikes koruktól kezdve három évvel az érettségi utáni időpontig. Megállapították, hogy akivel nagyon szigorúak és durvák voltak a szülei hetedikes korában, az kilencedikesként sokkal kórosabb mértékben függött a kortársaitól, többet lógott velük tanulás helyett, tizenegyedikesként pedig korábban kezdett szexuális életet is, sőt nagyobb arányban maradt ki az iskolából.

Amint azt a szakember kifejtette, ha valaki erőszakot, durvaságot tapasztal a mindennapi környezetében, az cserében igyekszik minél több gyorsan elérhető jutalmat megkapni, amit leginkább a kortársak vagy valamilyen szer adhat meg, míg, aki biztonságos, elfogadó környezetben él, az többet fektet a hosszú távú célok elérésébe, mint amilyen az oktatás is.

Mindezek fényében fontos lenne, hogy az oktatás olyan rövidtávú örömöt és hasznot is tudjon adni, ami a veszélyeztetett csoportba tartozó diákokat is benn tartja és motiválja, a szülőknek pedig igyekezni kellene a leghatékonyabb módon nevelni a gyermekeiket.

Sarah Feuerbacher családi tanácsadó szerint a hatékony szülő olyan, mint egy teniszlabda. Kellően rugalmas, bírja a kiképzést, de közben megőrzi formáját és az erős igénybevétel hatására sem megy tönkre.

A vizsgálat további részleteiről a Child Development című lapban olvashatnak az érdeklődők.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.