Így fogyj nyáron, a dinnye segítségével!

A dinnyében továbbá a kalória is minimális. Nem utolsósorban pedig a dinnye nyáron könnyen, valamint rendkívül kedvező áron is beszerezhető: kár lenne kihagynod! Megmutatjuk, hogyan fogyj nyáron, a dinnye segítségével:

Dinnyeital üdítő helyett
A dinnye önmagában is nagyban fedezheti a nyári folyadékszükségletedet, ha azonban hűsítve, vízzel hígítva fogyasztod a dinnyét, akkor egy kellemes, ízletes nyári frissítőhöz is juthatsz, amely a hangulatodon is sokat javíthat.

Dinnye-kocka nasi helyett
Nehéz ellenállni annak, hogy időnként szélesre tárjuk a hűtőajtót abban a reményben, hogy tiltott élvezetekhez, nassolnivalóhoz juthatunk. Ha zamatos dinnyekockákat helyezel szemmagasságban a hűtőbe, az nagyban segíthet ilyenkor abban, hogy inkább ezekhez fordulj a hizlaló, mesterséges édességek rovására!

Fagyi helyett dinnyével
A dinnye nagyon jól viselkedik a mélyhűtőben, ezért kis tálkákba halmozva akár a fagylaltozás érzetét is pótolhatja, ha éppen meg tudnál őrülni egy falat hűtött édességért.

Ebéd után, desszert helyett
A nagy, családi ebédek után hajlamosak lehetünk valamilyen desszertet fogyasztani. Egy fogyókúrázó ekkor pedig nagy dilemmába kerülhet, hiszen nagyon kellemetlenül veheti ki magát a visszautasítás. Egy-egy szelet dinnyét azonban még a legelvetemültebb diétázó is megengedhet magának, így a konfliktust is lehetséges elkerülni.

Vacsora helyett
A vacsorák sokszor unalmasak tudnak lenni, főleg, ha egy hosszú munkanap után sem időd, sem energiád sztárséfet játszani a konyhában. A dinnye teljesen jól helyettesíthet egy könnyű, nyári vacsorát. A család nem diétázó tagjai akár kenyeret is ehetnek hozzá.

A dinnye tehát rendkívül változatosan, sokoldalúan építhető be a legtöbb diétába. Fontos, hogy a dinnye mellett se feledkezz meg a folyadékpótlásról, így hamar karcsú és fitt leszel!

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.