Így fogyj le gluténmentes diétával

A glutén a gabonafélékben megtalálható fehérje, melyet elsősorban a búza, a rozs és az árpa tartalmaz. De számos egyéb élelmiszerben is található glutén, például a csokoládékban, a búzafehérjével feljavított májkrémekben és bizonyos húskészítményekben is. A gabonafélék fogyasztásának következtében a bélfalra rakódnak az emésztetlen tápanyagok, ami akadályozza a tápanyag-felszívódást, aminek következtében vitaminhiány, kóros súlygyarapodás és krónikus fáradtság lép fel. Ezért napjainkban nemcsak az úgynevezett lisztérzékenységben szenvedők alkalmazzák a gluténmentes diétát, hanem sok fogyni vágyó is.


A tejtermékek többségét bátran fogyaszthatod, viszont a gyümölcsjoghurtokat, pudingokat és túrókrémeket mellőzd, mert ezek tartalmazhatnak kis mennyiségben glutént. A nyers állapotban vásárolt húsokat bármikor eheted, de a húskészítményeken ellenőrizd, hogy gluténmentesek-e. A nyers zöldségeket és gyümölcsöket szabadon eheted, rántott formában viszont csak gluténmentes panír esetében. A fagyasztott vagy konzervállapotú zöldségek és gyümölcsök általában gluténmentesek, de a biztonság kedvéért mindig ellenőrizd a címkét. Rizst, burgonyát és tojást is nyugodtan ehetsz.
A gluténmentes étrendet minimum két hétig tartsd. Ha tapasztalod a változást magadon és már pár kilótól sikerült megszabadulnod, akkor folytasd a diétát a kíván súlyvesztés eléréséig.

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.