Ezzel a smoothie-val akár fogyhatsz is nyárra pár kilót!

Májusban érdemes kihasználni az eperszezont! Ha fogyni szeretnél, felejts el a reggeli péksüteményt, helyette igyál minden reggel egy tápláló egészséges epres smoothie-t. Szinte percek alatt elkészül, hiszen csak egy turmixgépbe bele kell dobálni a hozzávalókat, összeturmixolni és már ihatod is!

Epres banános smoothie recept

Hozzávalók

30-40 dkg friss eper

1 érett banán

Fél citrom leve

1 teáskanál chiamag vagy útifűmaghéj

2 dl hideg szénsavmentes ásványvíz

Elkészítés

Az epret jó alaposan mosd meg és csumázd le, ha kell, vágd őket ketté. A banánt is hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra. Tedd bele őket a turmixba, csepegtess hozzá citromlevet, majd add hozzá a chiamagot is, így nem leszel éhes a smoothie után. Végül add hozzá a vizet és turmixold össze jó alaposan.

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.