5 őszi gyümölcs, amelyektől még fogyni is lehet

1.Szőlő

Nem számít, hogy fehér, vagy piros, kicsi, vagy nagy, édes vagy savanyú. Bármelyik segíthet a zsírégetésben, mivel serkenti az emésztést, és természetes vízhajtóként gátolja a vízvisszatartást. Annak ellenére, hogy a szőlőnek magas a cukortartalma, a kalóriatartalma alacsony, ezért bátran fogyaszthatod reggelire, ebédre, vacsorára, vagy két étkezés közbeni nassolnivalóként. Sült hússal vagy hallal és sajttal, teljes kiőrlésű kenyérrel párosítva fogyaszd reggelire, ebédre és vacsorára úgy, hogy a megszokott köreteket egy kisebb fürt szőlőre cseréled.

2.Körte

A körte a legalacsonyabb glikémiás indexű gyümölcsök közé tartozik, ezért fontos szerepe van a vércukorszint stabilan tartásában és az ideális testsúly elérésében és fenntartásában. Ha körtét eszel reggelire, a vércukorszinted nem fog hirtelen a magasba szökkeni, mert lassan emésztődik, és jóllakottnak fogod érezni magad egészen az ebédig. Ehhez a körte magas rosttartalma is hozzájárul, hiszen egyetlen körtével a napi ajánlott rostbevitel 15 százalékát fedezheted.

3.Szilva

A szilva sem bővelkedik kalóriákban, ellenben magas a rosttartalma, ezért ha fogyókúrázol, bátran fogyassz belőle minden nap, mértékkel. A szilva a rostok mellett tartalmaz egy szorbitol nevű, természetes hashajtó hatású cukrot, mely lassan szívódik fel a bélben, serkenti az anyagcserét, és a fogyást is beindítja. Ha nem kedveled a szilvát, akkor fogyaszd lé formájában. Ha étkezés előtt megiszol egy pohár szilvalevet, csökkenni fog az étvágyad.

4.Füge

A füge rengeteg rostot tartalmaz, serkenti az emésztést és a salakanyagok távozását, felgyorsítja az anyagcserét, és az étvágyadat is csökkenti. Káliumtartalma révén gátolja a vízvisszatartásból eredő túlsúly kialakulását. Kellemes, édes íze segít uralni a cukoréhséget. Érdemes egy-egy fügét elfogyasztani snackként két étkezés között, vagy akár a főétkezésekbe is beépíteni, és ezt enni a sült csirke mellé krumpli vagy rizs helyett.

5.Birsalma

Kiváló segítőtárs a fogyásban. Alacsony a kalóriatartalma, ezért bármilyen diétába beillesztheted. Magas rosttartalma elősegíti a mérgező anyagok kiürülését a testedből, és gátolja a zsírok felszívódását. Magas pektin és C-vitamin tartalma révén felpörgeti a lelassult anyagcserét. Mivel a birs hőkezelés után is megtartja értékes tápanyagait, dzsem formájában is éppoly haszonnal fogyaszthatod, mint nyers gyümölcsként.

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.