Mire is használhatjuk a teafaolajat az egészség és a szépség megőrzése érdekében

 A teafaolajat természetes gyógymódnak tekintik bőrproblémák, például pattanások, gombás fertőzések és bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazva. Manapság a teafát megtaláljuk kozmetikumokban, helyi gyógykészítményekben és háztartási termékekben.

Teafa olaj használata

Olyan széles aktivitási spektruma van, hogy nem szabad hiányoznia semmilyen utazási kézitáskából sem. - írja a Jópofa Bolt blogja.

 

A teafa illóolajat a teafa leveleinek és finom hajtásainak lepárlásával készítik. Körülbelül 100 kilogramm lombozatra és finom hajtásokra van szükség egy liter teafaolaj lepárlásához.

Mire is használhatjuk az olaját?

Több száz publikált kutatás folyik a teafa illóolajáról, amelyek alátámasztják annak gyógyító tulajdonságait. 

 

A legfontosabb előnyök, amelyeket a kutatók ennek a csodálatos, természetes növénynek tulajdonítanak:

 

  • Hajápolásra - A teafaolaj antimikrobiális tulajdonságai elősegítik a szőrtüszők felszabadulását és alapvető táplálékot biztosítanak a gyökerek számára. Ez természetesen elősegítheti a hajnövekedést. Valójában az olaj különösen jól használható a korpás betegek számára, mivel a korpa blokkolhatja a pórusokat, és a folyamatos gyulladások, viszketések hajhulláshoz vezethetnek.
  • Fejtetvesség kezelésére - A teafaolajnak inszekticid hatása van, és felhasználható a fejtetvek megszabadítására, amelyek kicsi, parazita rovarok, és emberi vérrel táplálkoznak.
  • Körömgombára - Tanulmányok kimutatták, hogy a teafaolaj hatása önmagában vagy más ágensekkel kombinálva, hatékonyan képes kiküszöbölni a gombás fertőzéseket.
  • Allergiák esetén - A teafaolajnak antibakteriális és antivirális tulajdonságai is vannak, így kiváló természetes választás az allergiás tünetek kezelésére, különösen az orr- és hörgőtávok tisztításában.
  • Sebek gyógyítására - Elősegítheti a sebgyógyulást, antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságainak köszönhetően.
  • Pikkelysömör esetén - A teafaolaj gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek a felmerülő bizonyítékok szerint hasznosak lehetnek a pikkelysömör tüneteinek enyhítésében.
  • Szemölcsökre - A Terpinen-4, amely egy erős antimikrobiális anyag a teafaolajban, segíti csökkenteni a vírusok növekedését azáltal, hogy csökkenti a gyulladást, a bőr problémákat és a fájdalmat, valamint kiszárítja a szemölcsöt, így természetesen leesik.
  • Zsíros bőr ellen - Azoknak, akiknek túlságosan zsírosodik a bőrük, mindenképpen érdemes kipróbálni a teafaolajat. Az olajnak az antiszeptikus tulajdonságai segíthetnek a zsíros bőr elleni küzdelemben.
  • Bárányhimlő tüneteinek enyhítésére - A bárányhimlő kitörésekor a legfontosabb az immunrendszer ápolása és a kiütés lehető leg kényelmesebbé tétele, amíg gyógyul. A teafaolaj enyhíti a bárányhimlővel kapcsolatos bizsergést, viszketést és fájdalmat, csökkentve a hegesedés lehetőségét.

 

Forrás: Teafaolaj jótékony hatásai

 (X)

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.