Így készül a kókuszvíz házilag

A kókuszból készült italok nem csak mennyei ízükről híresek, de egészségesek és sokoldalúan is felhasználhatóak. Sajnos, a boltban viszont irreálisan sokat kérnek értük, ha egyáltalán lehet kapni ilyesmit, mi viszont egyszerűen kicselezhetjük őket, így készül a kókuszvíz házilag:

Kókuszvíz házilag

Hozzávalók:

- kókuszreszelék
- meleg, tiszta víz
- tetszőleges édesítő: cukor, xillit, stevia és társai, ha szükségesnek érzed
- ízesítés, ha szeretnéd: citromlé, ananászlé, ínyenceknek akár rum
- turmix, botmixer vagy egy erős kéz

Elkészítése:

Tedd a kókuszreszeléket egy egészen nagy edénybe! Öntsd fel kézmeleg, olyan jó negyven fokos, vízzel! Tetszés szerint add hozzá az édesítést, illetve az ízesítést, közben folyamatosan kóstolgasd! Ha főzéshez, például tejszín helyett húsokhoz vagy ragulevesekben szeretnéd felhasználni a kész kókuszvizet, akkor nem javasoljuk az édesítést.

Turmix-szal, botmixerrel, vagy akár kézi habverővel is érdemes egy kicsit összedolgozni, összenyomkodni a keveréket! Majd tedd be a hűtőbe a keveréket, és hagyd állni legalább egy éjszakán át!

Másnap vedd ki a hűtőből! Ha süteményekbe, esetleg italokhoz, koktélokhoz szeretnéd felhasználni, akkor célszerű leszűrni és a tetejéről leszedni a kókuszzsírt. Ezt később sok mindenre felhasználhatod, ne dobd ki: ha másnak nem is, kávétejszínnek kiváló! Ha sütőben sütsz húst, akkor a kókuszzsírt nem szükséges ilyenkor leszedned, hiszen az lesz a zsiradék a sütéshez.

A kókuszvíz tehát egy klassz ital, hiszen a segítségével azok is, aki valamilyen okból nem ihatnak állati eredetű tejet, hasonló ízeket élvezhetnek. Most már azt is tudod, milyen egyszerű elkészíteni. Fogyaszd jóízűen, egészséggel!

 

 

Mit tegyünk az állandó éhség ellen?

 A mindennapi élettel járó stressz, az elégtelen alvás, a táplálkozási szokások és egy sor más tényező mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy folyamatosan éhesnek érezzük magunkat, még akkor is, ha nemrégiben ettünk. Szerencsére vannak olyan módszerek és praktikák, amelyek segíthetnek enyhíteni ezt az állandó éhség érzését, és támogatni az egészséges étkezési szokások kialakítását.

3 zsírégető zöldturmix recept reggelire

Az egészséges életmódhoz hozzátartozik az egészséges táplálkozás is. A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk, amelynek segítségével energiát és vitalitást nyerünk a nap során. Ha szeretnéd felfrissíteni reggeli rutinodat, és egészségesen, mégis finoman indítani a napot, akkor a zöld turmixok ideális választás lehetnek számodra.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.