Rakott krumpli Vegán módra
Hozzávalók:
10-12 közepes nagyságú burgonya
2 kávéskanál bio leves por
Negyed mokkáskanál szerecsendió
Fél csokor friss aprított petrezselyem
1 fej vöröshagyma
2-3 paradicsom
10 dkg Vegán növényi olvadós mozzarella sajt
Fekete só, bors, olívaolaj
1 pohár natúr szójajoghurt
1 kisebb gabonakolbász, vagy Vegán virslit is használhatsz.
Elkészítés:
A burgonyát hámozd meg, majd fél centis vastagságúra szeleteld fel, és tedd le őket szépen sorban egy megfelelő méretű tepsi vagy jénai tál aljára. Ezután jöhet rá egy réteg paradicsom karika, hagymakarika, és addig rétegezd őket, amíg a hozzávalók el nem fogytak. Locsold meg olívaolajjal.
A tetejére a natúr szójajoghurtot keverd össze fekete sóval, mert a fekete só íze kissé tojásra hasonlít, így a tojás ízéről sem kell lemondanod. Tegyél bele egy kis kanál bio leves port, szerecsendiót, majd ezzel a keverékkel öntsd nyakon a rakott burgonyádat.
A végén tegyél a tetejére olvadós mozzarella sajtot, és szórd meg friss aprított petrezselyemmel. Takard le alufóliával, majd told be a 180 fokos sütőbe kb. 20-25 percre, de a végén vedd le róla az alufóliát, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére.