Rakott burgonya Vegán módra

Rakott krumpli Vegán módra

Hozzávalók:

10-12 közepes nagyságú burgonya

2 kávéskanál bio leves por

Negyed mokkáskanál szerecsendió

Fél csokor friss aprított petrezselyem

1 fej vöröshagyma

2-3 paradicsom

10 dkg Vegán növényi olvadós mozzarella sajt

Fekete só, bors, olívaolaj

1 pohár natúr szójajoghurt

1 kisebb gabonakolbász, vagy Vegán virslit is használhatsz.


Elkészítés:

A burgonyát hámozd meg, majd fél centis vastagságúra szeleteld fel, és tedd le őket szépen sorban egy megfelelő méretű tepsi vagy jénai tál aljára. Ezután jöhet rá egy réteg paradicsom karika, hagymakarika, és addig rétegezd őket, amíg a hozzávalók el nem fogytak. Locsold meg olívaolajjal.

A tetejére a natúr szójajoghurtot keverd össze fekete sóval, mert a fekete só íze kissé tojásra hasonlít, így a tojás ízéről sem kell lemondanod. Tegyél bele egy kis kanál bio leves port, szerecsendiót, majd ezzel a keverékkel öntsd nyakon a rakott burgonyádat.

A végén tegyél a tetejére olvadós mozzarella sajtot, és szórd meg friss aprított petrezselyemmel. Takard le alufóliával, majd told be a 180 fokos sütőbe kb. 20-25 percre, de a végén vedd le róla az alufóliát, hogy a sajt szépen rápiruljon a tetejére.


 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.