Ősszel a hideg borongós szürke napokon, felmelegít ez a mennyei almás fahéjas sütemény, amelyet csak össze kell keverni és máris sütheted. A kevert sütikben az a jó, hogy nem lehet őket elrontani, ízlésed szerint gazdagíthatod, és percek alatt összeállíthatod.
Almás fahéjas kevert süti
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25 dkg barnacukor
15 dkg kristálycukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál sütőpor
Só
1/2 teáskanál gyömbérpor
1 ek. Fahéj
1,8 dl olaj
1/2 kg alma
2,5 dl tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 tojás.
Elkészítés:
Egy nagyobb tálban keverd össze a lisztet, a barnacukrot, a kristálycukrot, a szódabikarbónát, a sütőport, egy kiskanál sót, a gyömbérport és fél evőkanál fahéjat.
Ezután add hozzá az olajat, és ismét jól keverd össze. Egy csészényit tegyél félre belőle, amihez add hozzá a másik fél evőkanál fahéjat. Végül a massza másik feléhez add hozzá a többi alapanyagot: a meghámozott, fölszeletelt almát, a tejet, a vaníliás cukrot és a tojást és keverd át alaposan. Öntsd bele egy kivajazott, kilisztezett kerek tortaformába. Oszlasd el a tetején a félretett masszát. Előmelegített sütőben süsd kb. 1-1,5 óráig. Ha kész, hagyd kihűlni. Fahéjas porcukorral, vagy tejszínhabbal tálald.