Az olaszoknál a tiramisu egy igazi dobd fel magad sütemény, hiszen amellett hogy mennyeien finom a kávé miatt még frissítő hatása is van. A tiramisu egy igazi kényeztető finomság, amely krémes, édes, és nagyon egyszerűen összedobható.
"Igazi" tiramisu
Hozzávalók:
500 g Mascarpone sajt
1/8 l (125 ml) espresso kávé
4 tojássárgája
2 tojásfehérje
100 g porcukor
2 cl Amaretto likőr (vagy jóféle Porto Rico rum)
200 g babapiskóta
3 evőkanál kakaópor.
Elkészítés:
A krém: tojássárgáját porcukorral és a likőrrel kikeverjük, majd hozzáadjuk a sajtot, és sima krémet keverünk belőle. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és hozzádolgozzuk a sajtos krémhez.
A piskóta mennyiséget 3 felé kell osztani.
Az első részt lerakjuk egymás mellé, meglocsoljuk kávéval annyira, hogy jól megszívják magukat, de azért ne ázzanak teljesen szét. Erre pakoljuk a krém egy részét, hogy az jól befedje a lerakott sor piskótát. Erre rakjuk a következő réteg piskótát, amit szintén meglocsolunk kávéval, majd erre megint krémet rakunk.
Aztán megint a piskóta következik, természetesen ezt is meglocsoljuk espressóval. Erre a sor piskótára már nem teszünk krémet, ellenben a tetejét vastagon megszórjuk kakaóporral (nem instanttal!) Ezt követően a hűtőben hagyd állni 2-4 órán át.
Az egészet lehet egyébként krémmel is kezdeni, tehát: krém-piskóta-krém-piskóta-krém-piskóta-kakaópor.
Ezt a receptet láttad már? Málnás tiramisu torta recept