Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést....

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal...

Izgalmas szakmai bemutatók, szórakoztató, interaktív programok, szimulációs játékok és értékes nyeremények várják a családokat két áprilisi hétvégén, a Camponában.

A torokfájás egy gyakori panasz, amelyet számos dolog okozhat, mint például a megfázás, az influenza, vagy egyéb légúti fertőzések. Szerencsére, sok esetben a torokfájás otthoni praktikákkal is...

Ha most úgy érzed, hogy a téli hónapok elszippantották az energiádat és kedvedet, ne aggódj, nem vagy egyedül. Sokakat érint a téli depresszió, ami egy komoly kihívást jelenthet az érzelmi jóllétünk...

Pakolós lista, ha kisgyermekkel mész nyaralni

 Az utazási pakolós listát nagyban befolyásolja, milyen korú gyermekkel szeretnél útnak indulni. Ha kisgyerekkel készülsz nyaralni, akkor némileg egyszerűbb a dolgod, mintha kisbabád lenne, de így is sok mindenre oda kell figyelned, hogy ne maradjon le a pakolós listádról. Összegyűjtöttük helyetted a legfontosabbakat, hogy megkönnyítsük az utazást.

A nyaralás minden család életében az egyik legfontosabb élmény, amiből a gyerekek sem maradhatnak ki. Kicsit megnehezíti a készülődést, ha kisgyermekkel utazunk, de egy szuper anyukának és apukának biztosan nem fog nagy gondot jelenteni, hogy a gyerkőcnek is minden szükséges dolgot becsomagoljon. Különösen, ha mi segítünk nekik egy praktikus pakolós listával.

 

Személyes okmányok

 

Amiről semmiképpen nem szabad elfeledkezni, az a kisgyerek okmányai, igazolványa, Taj-kártyája, útlevele. Ha utóbbi nincs, és olyan országba utaznátok, ahol kell, akkor időben kell igényelni.  Gyermek részére útlevél csak magyar születési anyakönyvi kivonat birtokában kérhető. Az eljárás határideje 20 nap, kérhető sürgősséggel 7 napos ügyintézés is, de az jelentősebb összegű pótdíjjal jár. A gyermek okmányait tegyük oda, ahová a felnőttekét is pakoljuk, hogy ne keveredjen el.

 

Házi patika

 

A gyerekek legfőbb jellemzője az aktivitás, és ezzel a nyaralás során sem fognak felhagyni.  Sebaj, a lényeg, hogy gondtalanul élvezhessék a nyaralást, és ha lehorzsolják a térdüket, könyöküket, vagy más, kisebb baleset történik velük, legyen kéznél a házi patikánk. Mi legyen benne? Sebfertőtlenítő, kézfertőtlenítő, sebtapasz, rovarcsípés elleni megelőző szerek és viszketést csillapító kenőcsök, szemcsepp, orrcsepp, torokfertőtlenítő, köhögéscsillapító, lázmérő. Pakoljunk be fájdalom- és lázcsillapítót is. Ha van olyan gyógyszer, amit a gyermeknek szednie kell, azt se felejtsük otthon. A házi patika kellékeit egy külön kistáskába csomagoljuk, hogy tudjuk, hol keressük őket.

 

Piperecikkek

 

Hurrá nyaralunk, hurrá napozunk! És ugye a bőrvédelemről is gondoskodunk? A gyerekek bőre még érzékenyebb a leégésre, ezért nem csak felnőtteknek való, hanem gyerekeknek készült naptejet is pakoljunk a bőröndbe. UV-szűrős gyerek napszemüveg is jó szolgálatot fog tenni. Sampon, tusfürdő, testápoló, fogkefe és fogkrém, körömvágó olló, törülköző és fürdőlepedő, fésű is mind kelleni fognak. Kéztörlő és egy csomag papírzsepi is kelleni fog az útra. Ha nehezen bírja a kisgyerek az utazást és esetleg hányós, akkor néhány zacskót is csomagolj be. A piperecikkek mellé beteheted a gyermek kedvenc evőeszközeit, és kulacsot is.

 

Ruhaneműk és játékok

 

A nyaralásra mindenképpen csomagold be a kisgyerek kedvenc nyári ruháit, praktikusan azokat, melyek nem hajlamosak gyűrődésre. Minden ruhából, pólóból, kisnadrágból legyen néhány darab, hogy mindig legyen váltóruha. De a nyaralás alatt is elromolhat az idő, ezért nem árt egy-két melegebb holmit is betenni. Ugyanezért ne csak szandált és strandpapucsot tegyél a bőröndbe, hanem legalább egy pár zárt cipőt is. A ruhák mellett a játékok sem hiányozhatnak.

A játékpolc egész tartalmát nem vihetitek magatokkal, ezért kérd meg a gyerkőcöt, hogy válassza ki azt az egy plüssjátékát, „akit” szeretne a nyaralásra magával vinni. Legyenek betéve színes ceruzák, filcek és rajzfüzet, hogy két program között is le tudja magát kötni valamivel a gyermek.

 

A kisgyerek holmijait külön táskába rendszerezd, így egyszerűbb dolgotok lesz a nyaralás során.

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.