A zabpehely liszt megszépít téged

A zabpehelylisztet a zabpehely őrlésével állítják elő, és a zabpehely valamennyi hasznos tápanyagát tartalmazza. Eláruljuk, miért teszel jót az egészségeddel, ha rendszeresen fogyasztod! 

A zabpehely liszt elképesztően gazdag tápanyagokban

Kiváló szénhidrát, fehérje, vitamin- és ásványi anyag forrás. Kalóriatartalma azonban alacsony. Gazdag magnéziumban, mangánban, foszforban, cinkben, vasban, rézben, valamint B-vitaminokban. Értékes rostforrás – ezért a székrekedés remek ellenszere -, és bőségesen tartalmaz antioxidáns rostot, béta-glükánt.

Rosttartalma segíti a fogyást, és csökkentheti a koleszterinszintet

A zabpehelyliszt jelentős mennyiségben tartalmaz vízoldékony rostokat, melyek csökkenthetik a káros koleszterinszintet, elősegítik a bélflóra jótékony baktériumainak szaporodását, és mivel teltségérzetet okoznak, a fogyókúrádat is sikeresebbé tehetik. A béta-glükán plusz jótékony hatása, hogy a jóllakottságérzésért felelős hormon termelődését is elősegíti.

 

Segít kordában tartani a vércukorszintet

A zabpehelyliszt fogyasztása segíthet alacsonyabb szinten tartani a vércukorszintet, és javítani az inzulinérzékenységet elhízott embereknél és azoknál is, akiknél már kialakult a kettes-típusú cukorbetegség. Ez a hatás többek között a rostoknak köszönhető, melyek lassítják a gyomor kiürülését, és a glükóz felszívódását a vérbe.

Megszépíti a bőröd

A zabpehelylisztet külsőleg is használhatod problémás arcbőrre, pattanásokra, ekcémára, de érdemes enni is, mert belülről is táplálja a szépséget. Cinktartalma csökkenti a gyulladásokat, elősegíti a sebgyógyulást, emellett a vas, a B-vitaminok és a réz is támogatja a haj, bőr és köröm egészségét.

Hogyan fogyaszthatod a zabpehelylisztet?

Kenyérsütéshez hozzáadhatod az alap liszthez, hogy tápanyagdúsabbá tedd a kenyered, és akkor sem nélkülözheted, ha gluténérzékeny vagy: sűrítheted vele a főzeléket, mártást, leveset, készíthetsz belőle pudingot, panírozhatsz is vele. Süthetsz belőle fasírtgolyót, húspótló köreteket, finom gluténmentes sütiket és palacsintát. Csak a fantáziád szab határt!

 

 

 

 

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

5 tavaszi gyümölcs, amely a fogyókúrában is segíthet

Lassan megérkezik a bikiniszezon, ideje, hogy formába hozd magad. A tavasz erre a legideálisabb évszak, hiszen a sok friss zöldség és gyümölcs megkönnyíti számodra a sikeres súlycsökkenést. Ezúttal 5 finom tavaszi gyümölcsöt ajánlunk neked, melyek segíthetnek, hogy ledobd magadról a plusz kilókat.

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.