szombat, 24 március 2018

A-ból V-be – avagy így nyerd vissza arckontúrod!

Mi az, ami minden kétséget kizáróan fiatalít? A V alakhoz közelítő arcforma! Megtartását vagy visszanyerését egyre hatékonyabb bőrfeszesítő módszerek segítik, például az FTC.

Egy kritikus pillantás a tükörbe, és valami azonnal szemet szúr: a homlok barázdái vagy a szemkörnyék ráncai, esetleg a keskenyebbé váló ajkak. Az arc egyik területe azonban még ezeknél is szembetűnőbben árulkodik arról, hányadán is állunk az öregedéssel, ez pedig az alsó állkapocs pereme. Itt, vagyis az orcák és az áll kontúrvonalában, jelentkezik a leg szívbemarkolóbban a bőr rugalmasságvesztése.
A jelenség anatómiai háttere, hogy fiatal korban az arcbőr szorosan ráfeszül az arccsontra, ezért az áll vonala tisztán kivehető, az arc közelítőleg V formájú. Az idő múlásával azonban ez a határozott vonal egyre elmosódottabb lesz: a szövetek veszítenek feszességükből, az orcák zsírszövete megsüllyed, az állkapocs szegélye V helyett az A-vonal irányába alakul.

A bőrben zajló folyamatok

A formaváltozásban meghatározó szerepet játszik az irhában található kollagén. A cukorból és fehérjéből álló molekula a kötőszövetet támasztó rosthálózathoz kapcsolódva gondoskodik a bőr rugalmasságáról. Az elöregedett kollagén rostokat folyamatosan újak pótolják, ám a kor előre haladtával az új rostok termelése nem tud lépést tartani a régiek leépítésével, így a folyamat átbillen a leépítés irányába. A 40. életévet követően a kollagén mennyiségének csökkenése lendületet vesz, amiért elsősorban az ösztrogén hormonszint változó korral járó esése okolható, de hozzájárulhatnak genetikai tényezők, az intenzív napfürdők és a nikotin is. Az új módszerek éppen oda hatnak, ahonnan a probléma ered.

Biológiai ránctalanítás
A kozmetikai szalonok és szépségklinikák új, sokat ígérő módszerei szintén a bőr saját biológiai regenerációs folyamatait aktiválják, újra munkára kényszerítik a szervezetet. Az arcbőr természetes úton épül újjá – alulról, a mély rétegekből kap új állományt. Legszámottevőbb előnyük, hogy az arc nem veszíti el mimikáját, a beavatkozás után sokáig fiatalos és természetes marad. Ha biológiai liftingről van szó, a Fine Thread Contour Lifting, a vékonyszálas kontúrozási eljárás a legkisebb beavatkozással járó leglátványosabb kezelés! Biológiai úton felszívódó szálak segítségével újradefiniálja az arcot, növeli a volument, csökkenti a ráncokat - mindezt egy mindössze 30 perces beavatkozás alatt. Erre az eljárásra leginkább 35-45 éves kor között érdemes sort keríteni, ilyenkor a bőr még nem túlzottan ereszkedik meg, könnyen fiatalon tartható és fiatalítható.

Lifting és regenerálás

A szálak behúzásával való kontúrozás egyszerű, minimális a felépülési idő és tartós az eredménye: egy, de akár két évig is fennmarad. A bőrgyógyász a bőrön helyi érzéstelenítés mellett minimális metszéseket ejt, és behúzza a laza bőrszövetet megfeszítő szálakat. Nincs szükség vágásra, nincs szükség varratokra. A tűszúrás kiváltotta sebgyógyulás új szövetek, kollagén képződését serkenti, aminek következménye a bőr rugalmasságának és feszességének fokozódása, a pórusok méretének csökkenése. Ez a folyamat, az idő elteltével fokozatosan segíti a laza területek kötőszövetének volumennövekedését, és visszaállítja a fiatalosabb szöveti állagot és kontúrokat.
A szál többféle típusú és hosszúságú lehet. Jellemzően több szálat szúrnak be egy területre, a kívánt hatás, a bőr lazasága, az egyéni adottságok, az életkor függvényében. Átlagosan az arc kezelésekor (orcák és állkapocs, áll vonala) körülbelül 60 szálat implantálnak. Az FTC eljárás továbbfejlesztéseként jelentek meg a kis fogakkal ellátott, ún. Cog szálak, melyek a szálakon kialakított kis karmokkal képesek belekapaszkodni a szövetekben és azokat megemelni. Ezekkel még látványosabb feszesítés érhető el.

Az arckontúr, állvonal, orr-ajak barázda és homlok feszesítésén túl e módszerrel megemelhető a szemöldök vonala, teltebbé tehetők az orcák. Remekül használható a nyak, a has, a felkarok illetve a comb és a fenék feszesebbé, kontúrosabbá tételére is.  Az eljárás minimálisan invazív – vagyis a legkisebb mértékű fizikai beavatkozással jár - minimális a bevérzés kockázata, és sminkkel fedhető, így nincs felépülési idő. Bővebb információ: www.royalclinics.hu

Csatlakozz hozzánk facebookon a "Szezonális Kamra receptek" csoportunkba, és oszd meg kedvenc receptedet! >>>>>>>>

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Annyira jó, hogy folytatni kell

Az Éjszakai játék (Game...

Tovább a cikkhez
AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

AZ – 27 évvel később

Néha a rajongóknak is lehet...

Tovább a cikkhez
Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

Elkezdődött a Shazam

  Elég annyit mondani: Shazam!...

Tovább a cikkhez
Kollagénital – tényleg csodaszer?

Kollagénital – tényleg csodaszer?

Kollagénital – tényleg csodaszer?

  Időről-időre felbukkan...

Tovább a cikkhez
Ebből egy kanálnyi segíthet leküzdeni az állandó fáradtságot

Ebből egy kanálnyi segíthet leküzdeni az állandó fáradtságot

Ebből egy kanálnyi segíthet leküzdeni az állandó fáradtságot

Napi egy alma, és a betegség...

Tovább a cikkhez
Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Így lehet fogyni napi háromszor fél liter vízzel

Akik minden étkezés előtt...

Tovább a cikkhez

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...:

Így használd fel a banánt szépséged érdekében

Banán

A tél egyik slágere a banán, amelyet nem csak enned érdemes, hanem szépséged érdekében is hasznodra lehet. Megmutatjuk, hogyan tudsz házilag egy szuper arcpakolást készíteni banánból percek alatt.

Bővebben...:

Így készíts madáreleséget házilag

Itt a tél, éheznek a kerti madarak, de hogy segíteni tudj rajtuk, így készíts madáreleséget házilag.

Bővebben...:

Így készíts arcpakolást házilag a hideg időben

Arcpakolás házilag

Beköszöntött a hűvös idő, ilyenkor jót tesz bőrödnek, ha hetente legalább egyszer elkészítesz egy tápláló arcpakolást házilag.

Bővebben...:

Fogyókúra tippek tavaszra

Fogyókúra tavasszal

Bizonyára te is szeretnél egy kicsit jobb formába kerülni a tavasz közeledtével. Ha neked is jól jönne néhány egyszerű praktika ezzel kapcsolatban, akkor olvasd el tavaszi fogyókúra tippjeinket:

Bővebben...:

A 90 napos fogyókúra lényege

90 napos fogyókúra

Hallottál már a 90 napos fogyókúráról? Ha még nem, és szeretnél némi súlyfeleslegtől megszabadulni, akkor érdemes közelebbről megismerkedni vele.

Bővebben...:

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Paleo diéta

Napjaink egyik legdivatosabb étrendje, a paleo-diéta népszerűsége abból fakad, hogy a vadászó-gyűjtögető őseink táplálkozása alapján van összeállítva, s tudvalevő, hogy őket nem kínozták olyan népbetegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szívbetegség.

Bővebben...: