A zsemlegombócot sokan csak a vadas mellé tudják elképzelni, pedig számtalan szaftos étel mellé remekül illik köretnek. Sőt magát a zsemlegombócot is lehet variálni, mutatunk 5 különböző receptet hozzá.
A zsemlegombócot sokan csak a vadas mellé tudják elképzelni, pedig számtalan szaftos étel mellé remekül illik köretnek. Sőt magát a zsemlegombócot is lehet variálni, mutatunk 5 különböző receptet hozzá.
Bár a knédli a Csehek és a Szlovákok nemzeti étele, itthon is egyre többen próbálkoznak meg a knédli készítésével. Mutatunk három könnyen elkészíthető receptet, amelyeket még a kezdők is el tudnak készíteni.
Ha még soha nem kóstoltad a gesztenyekrémlevest, itt az idő, hogy elkészítsd ezt a mennyei, percek alatt összedobható, melengető téli krémlevest. Ha szereted a gesztenyepürét, ezt a krémlevest is imádni fogod, és alig várod majd, hogy minden télen elkészítsd évről évre.
Ha valami új receptet szeretnél kipróbálni szilveszterre, készítsd el ezt a laktató és finom borscs leves receptet, amely ugyan nem hagyományos magyar étel, mégis remek téli finomság készülhet belőle.
Kalácsot nem csak ünnepekre lehet sütni, és még cukor sem kell hozzá. Mutatunk egy cukormentes almás kalács receptet őszre, kelt tésztából. Ha eddig csak azért mondtál le a finom kalácsról és süteményekről, mert mind cukorral készült, itt az ideje, hogy készíts magadnak egy cukormentes finomságot. És mivel ősszel az almának van a szezonja ,miért ne lehetne pont almás kalácsot készíteni, egy kicsit egészségesebb kivitelben?
Nincsen újév lencse nélkül. Mutatunk neked három ínycsiklandó lencsefőzelék receptet, a hagyományos mellett két különleges változatot is, ha valami újdonságra vágysz a megszokott helyett.
Ha még nem ettél hagymalevest, ideje, hogy készíts magadnak egy tányér, forró sajtos hagymalevest. Ehhez mutatunk három remek receptet.
Az olaszoknál a tiramisu egy igazi dobd fel magad sütemény, hiszen amellett hogy mennyeien finom a kávé miatt még frissítő hatása is van. A tiramisu egy igazi kényeztető finomság, amely krémes, édes, és nagyon egyszerűen összedobható.
Közeleg a farsangi időszak, így mutatunk neked egy finom csörögefánk receptet. A csörögefánk egy klasszikus farsangi fánk, még akkor is a formája nem is hasonlít a fánkformára.
Télen a hidegben jól esik egy tányér, forró burgonyaleves, amely nem csak finom, de még laktató is, egy kevés tejföllel és finom fűszerekkel.
Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.
Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.
Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.