Az uborka az egyik legsokoldalúbb zöldségünk, amely amellett, hogy nagyon finom, sok értékes vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, segíti az emésztést és kiválóan beépíthető a fogyókúrázók étrendjébe is. Így használd az uborkát szépségápolásra is, adunk hozzá néhány tippet:

Kezed bőrfelülete télen, nyáron ki van téve az időjárásnak, így nem meglepő, ha ez a bőrfelület gyakran száraz, érdes. Bemutatjuk a paraffinos kézápolást lépésről lépésre, amelyet otthon is elvégezhető, és egy igazi Spa élményben lesz részed.

Számos betegség tüneteire lehet jó gyógyír a körömvirág, mely szárított és feldolgozott, krémmé alakított változatát is megtalálhatod a drogériák polcain. De lehetséges  a körömvirág krém készítése házilag is. Nem nagy ördöngösség, próbáld ki Te is!

Nem szereted a szőröcskéket, és kozmetikus helyett otthoni szőrtelenítésre vágysz? Már kitalálták az alternatív természetes megoldást, hogy hogyan kell cukorgyantát készíteni házilag ahhoz, hogy saját magad is elvégezhesd az epilálási folyamatot.

Ha olyan makacs bőrproblémákkal küzdünk, mint pigmentfoltok, ráncok, megereszkedett bőr, vagy pattanások utáni piros foltok, akkor érdemes megpróbálkozni a retinollal.

Mi a legkézenfekvőbb, ha makulátlan arcbőrre vágyunk? Természetesen az, ha egy erős fedést adó alapozót vetünk latba – maszk hatás nélkül! Ha van mit eltüntetni az arcbőrünkön – elpattant hajszálerek, barna foltok, vöröses gyulladások, pattanások vagy sötét karikák – a korrekciós alapozók képesek orvosolni a problémát és hibátlan végeredményt adni.

Ha a legfontosabb tényezőt kellene megnevezni, amitől az arcbőr fiatalosan néz ki, az a hidratáltsági szint, azaz a bőr víztartalma lenne! Egy új módszer segítségével a bőrt vízzel párnázhatjuk alá! Fiatal korunkban a bőrünk nedvességgel teli, ettől olyan sima és telt az arcunk. A bőr 70%-a víz, ennek legnagyobb része az irharétegben található. A hámréteg víztartalma optimális esetben húsz-huszonöt százalék, ekkor rugalmas, egyenletes a bőr felülete.

Minden nő gyönyörű, dús hajkoronára vágyik, és ennek érdekében akár a legdrágább samponokat és balzsamokat is képesek bevetni, ám szakértők szerint bármilyen hajterméknél többet ér a megfelelő étrend.

A hideg és a meleg gyanta közti különbséget már az elnevezés is mutatja, mégis a használatuk előtt érdemes néhány alapvető szabályt megismerni a két gyantázási technikáról. Megmutatjuk, melyik gyantát, hol, és hogyan érdemes használni.

A zsíros haj sokunknak okoz mindennapi problémát, a gyakori mosás ellenére sem lesz hajunk szebb és ápoltabb. Bemutatunk három házi praktikát, amellyel csökkenthetjük a haj zsíros állagát.

3 egészséges recept mikrozölddel felpörgetve

Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.

Bővebben

A túlsúly nem lehet akadály, avagy hogyan kezdjünk plusz kilókkal futni

Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.

Fehérjével a legkönnyebb fogyni, de tilos túlzásba vinni!

Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.

© 2008. Noinetcafe. All Rights Reserved.