Sok várandós nő állítja, hogy az áldott állapot miatt kognitív nehézségek lépnek fel nála. A legfrissebb eredmények alapján azonban ezt semmilyen vizsgálat nem támasztja alá, tehát pusztán pszichés eredetű feltételezésről van szó.
Sok várandós nő állítja, hogy az áldott állapot miatt kognitív nehézségek lépnek fel nála. A legfrissebb eredmények alapján azonban ezt semmilyen vizsgálat nem támasztja alá, tehát pusztán pszichés eredetű feltételezésről van szó.
Úgy tűnik, a terhesség alatti rosszulléteknek fontos szerepe van. Mintegy 50-75%-kal kisebb a valószínűsége a vetélésnek azoknál a nőknél, akiknél reggeli rosszullét jelentkezik.
„Az anyatej a gyermek első oltása, gyakorlatilag a legtökéletesebb védelem a betegségek ellen” – áll az UNICEF friss közleményében. A szervezet szerint nyugtalanító, hogy az újszülöttek több mint fele nem kap anyatejet élete első órájában. Főként a szub-szaharai afrikai térség aggasztó e szempontból.
Az Archives of Disease in Childhood című lapban nemrég közzétett egyik tanulmány szerint a kifejezetten csecsemők számára elkészített, otthon főzött ételek nem minden esetben jobbak, mint a boltokban kapható bébiételek.
Azok, akik kisgyerekekkel foglalkoznak, pontosan tudják, milyen nehéz megértetni a legkisebbekkel, hogy miért kell megosztani a játékaikat másokkal, és miért kell nyugodtan várakozni, amíg ők következnek. Ugyanakkor most kiderült, hogy erről nem a gyerekek tehetnek, hiszen ötéves korunkig nem értjük, mit is jelent pontosan az, hogy felváltva csinálunk valamit.
A gyerekek és a fiatalok iskolai teljesítménye is pozitív irányba változik, amennyiben rendszeresen edzenek – derül ki egy friss kutatásból, amely a British Journal of Sports Medicine című szaklapban került publikálásra.
Az újdonsült szülők számára az egyik legnagyobb probléma a kialvatlanság szokott lenni, hiszen az újszülött csecsemőhöz éjszakánként többször is fel kell kelni, hogy megnyugtassák, esetleg megetessék. Egy friss kutatás szerint azonban ennek nem kéne így lennie, jobb ugyanis, ha a kicsit hagyjuk, hogy álomba sírja magát, mert ezáltal ő is és a szülők is jobban tudnak pihenni.
Érdemes odafigyelni a víz ún. keménységére, mert a kemény víz hozzájárulhat a csecsemőkori ekcéma kialakulásához. A King’s College London friss kutatása azt vizsgálta, hogy a víz keménysége és a klór koncentráció károsítja-e a bőrt, illetve okozhat-e a csecsemők esetében ekcémát.
Az orvosok régóta azt tanácsolják a kisgyerekes szülőknek, hogy bizonyos ételeket minél később vezessenek be gyermekük étrendjébe, mert ezzel elkerülhetik az esetleges allergiák kialakulását, ám egy nemrégiben végzett vizsgálat szerint nem ez a jó stratégia.
A York Egyetem szakemberei szoros összefüggést találtak aközött, hogy mennyire fél egy gyerek a tűszúrástól, illetve aközött, hogy milyen a szüleik hozzáállása és viselkedése az oltás beadása előtt, illetve alatt.
Ahogy a tudatos táplálkozás iránti igény fokozódik, a mikrozöldek egyre inkább a kertészkedés és a gasztronómia élvonalába kerülnek. A mikrozöldek nem csupán ízükkel és textúrájukkal járulnak hozzá ételeinkhez, hanem kiváló tápanyagforrások is, tele vitaminnal és ásványi anyaggal. Ebben a cikkben mélyebben belemegyünk a mikrozöldek jótékony hatásaiba, és megosztjuk, hogyan termeszthetjük otthon őket, valamint három egészséges receptet is mutatunk, amelyekben ezek a kis zöldek szerepelnek.
Az idő előrehaladtával, ha finoman szeretnénk kifejezni a korosodást, nagyon könnyen felszedhetünk plusz kilókat, amelyeknek az eltüntetése bizony nagyon gyakran hosszadalmas és néha bizony keserves erőlködések közepette valósítható csak meg. Ilyenkor, amikor ötletelünk a „mikénten”, természetesen a futás az elsők között juthat az eszünkbe, mint az egyik leghatékonyabb alternatív megoldás a koplalás mellett.
Az elmúlt hatvan évben a nyugati kultúrában drasztikusan csökkent a fehérjefogyasztás aránya, ami a dietetikusok szerint az elhízás egyik fő okává vált a modern társadalmakban. Az Atkins-diéta sikere nem véletlen, mivel nagy hangsúlyt fektet a bőséges fehérjebevitelre. Azonban fontos figyelmet fordítani arra, hogy a tápanyagbevitelünk kiegyensúlyozott legyen.