Piskótasütés, segíthetünk?

Elkészült élete első piskótája, de nem lett túl tökéletes? Mihez kezdjünk, ha belapult a teteje, ha kiszáradt, vagy felrepedt? Segítünk!

Belapult

Ha a piskóta közepe összeesik, üvegpohárral vágjunk lyukat a közepébe, így gyűrű alakú tortát készíthetünk belőle.

Kiszáradt

Ha a gyümölcstorta kiszáradt, szurkáljuk meg a tetejét stoppolótűvel, majd hintsük be a tetejét konyakkal, vagy rummal. Hagyjuk beszívódni.

Megégett

Ha a piskóta megégett, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg, és az alját vonjuk be mázzal a teteje helyett.

Felrepedt

Ha a piskóta teteje felrepedt, valószínűleg túl sok kelesztőt használtunk hozzá. Vágjuk le a felső réteget, fordítsuk meg, és kenjük be krémmel.

 

Maradék

A maradék tésztaalapot tegyük hűtőbe, és használjuk fel, palacsintakészítéshez.

Mitől törik szét a piskótatekercs?

Ez akkor fordul elő, ha túl sokáig hagyjuk a kész tésztát a sütőben. A melegtől kiszárad, és törékeny lesz. Ezért sütés után azonnal vegyük ki a sütőből, szórjuk meg finomított kristálycukorral, és tekerjük papírba.

Hogyan lehet könnyen levenni a papírt a piskótáról?

Tegyük a piskótát nedves ruhára, és hagyjuk, hogy magába szívja a nedvességet. Ezután könnyen le tudjuk húzni róla a papírt.

Mit tegyünk, hogy a gyümölcsdarabok ne süllyedjenek le a piskóta aljára?

Ha gyümölcsös piskótát készítünk, mártsuk a gyümölcsdarabokat lisztbe, mielőtt a tésztába rakjuk. Így nem süllyednek le, hanem a sütemény tetején maradnak.

Legyen kemény a tojásfehérje

A piskótaszerű kavart süteményekhez nem szükséges lazító anyag, ha a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a tészta anyagaival, a fehérjét pedig kemény habbá verve forgatjuk a masszába. Kemény habot hideg tojásfehérjéből tudunk verni, csipetnyi só vagy mokkáskanálnyi porcukor is sokat segít. A felvert habot utolsóként forgatjuk a tésztamasszába, nagyon óvatosan, hogy minél kevésbé törjön össze. Lazítja a süteményeket, ha 1-2 evőkanál alkoholt (rum, konyak, stb.), citromlevet, ecetet cseppentünk a tésztába. Érdemes készíteni házilag citrom, narancs, vanília stb. eszenciát. Ehhez 2-3 dl 70 %-os alkoholba (kereskedelemben kapható) reszelt citrom- vagy narancshéjat, illetve ollóval feldarabolt vaníliarúdat áztatunk. De ezt csak felnőtteknek!

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Fogyjunk vitamindús salátákkal

Itt a tavasz a számtalan finom és vitamindús gyümölcs szezonja, amelyekből finom és vitamindús, saláták készíthetők pillantok alatt.

Bővebben...

Egzotikus pulykarolád banánnal és mandarinnal

Hogyan illik össze a pulykahús, a banánnal és mandarinnal? Remekül. Ha valami egyedi és különleges íz világra vágyik, bátran készítse el ezt a finom egzotikus ételt.

Bővebben...

Időutazással és szuperhősökkel érkezik a tavasz

Álmodoztál már arról valaha, hogy visszautazz az időben és megváltoztasd a történelmet? A VIASAT3 új sorozatával mindezt megteheted!

Bővebben...

Budapesti fejvadász

Ryan Gosling nagyon megszerette Budapestet.

Bővebben...

Kiderült, miért nincs értelme sokszor a diétának

A legtöbb ember hiába diétázik, olykor-olykor azért enged a csábításnak: ezeket a kisebb-nagyon falatokat ugyanakkor említésre méltónak sem találja, ezért nem is listázza őket az elfogyasztott kalóriák között.

Bővebben...

Nem véletlenül álmodunk csokitortákról

Oka van annak, hogy a legtöbb ember ellenállhatatlan vágyat érez, hogy néha egészségtelen, hizlaló finomságokkal tömje tele a fejét. Ilyenkor azonban nem az étel íze vagy illata vonz minket elsősorban, hanem az a tény, hogy veszélyes, tiltott gyümölcsöt eszünk.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

A szobarózsa gondozása és metszése

A szobarózsa az utóbbi évek kedvelt cserepes dísznövénnyel lett hazánkban. Bemutatjuk mi a titka ennek a szép mini rózsának hogy sokáig díszítse otthonunkat!

Bővebben...

Salamonpecsét virág ültetése és gondozása

Az árnyas hűs kertek egyik kedvelt lakója a salamonpecsét virág (polygonatum hybridum), amely akár 1 méter magasra is megnőhet.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így ültessük be szépen a sírokat!

A sírhely beültetése nyáron gondos előkészülteket igényel, hiszen a nyári forróságban nincs lehetőség naponta öntözni és gondozni a növényeket.

Bővebben...

Így készítsünk komposztot!

Kedves Kertbarát! Gondolt ön már, arra hogy mennyi konyhai hulladékot dob ki naponta? Pedig növényei boldogok lennének, ha ebből a konyhai hulladékból egy jó minőségű komposztot készítene, és nekik adná.

Bővebben...

A szép dekoltázs titka!

A legtöbb nő álma egy szép dekoltázs, és feszes mell. Ehhez adunk néhány hasznos tippet és ötletet!

Bővebben...

Fokhagymás fűszeres báránysült recept

Hozzávalók: 25 dkg bárányhús, 1 1/2 tk. méz, 1 gerezd fokhagyma, 1 1/2 tk. almaborecet, 1 tk. rozmaring és kakukkfű keverék, 16 db mogyoróhagyma, 4 tk. olaj, 4 tk. szójaszósz, 8 db hideg vízbe mártott fanyárs.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!