Találd meg a mindennapi boldogságot vizualizációs tréning segítségével

Képszerű felvillanások egy személyesen átélt traumatikus esemény után hosszú ideig megkeseríthetik a poszttraumás stressz szindrómával küzdő emberek mindennapjait.

Létezik egy úgynevezett vizualizációs technika, melynek segítségével a kognitív pszichoterápiás ülések keretein belül leküzdhetőek a páciensek negatív érzelmei és az elméjüket gyakran megzavaró mentális képek. Dr. Svetla Velikova és kutatócsapata legutóbb azt vizsgálta, vajon ez a módszer otthon körülmények között, önállóan is megtanulható-e.

 

Ennek felmérésére 30 egészséges önkéntes résztvevőre volt szükségük, akik egy kétnapos tréning során különböző vizualizációs technikákat sajátíthattak el. Megtanították nekik, hogyan birkózzanak meg a múltban lezajlott eseményekből fakadó negatív élményekkel, hogyan használják a tanult technikákat jövőbeli céljaik elérésére, hogyan fejlesszék szociális kapcsolataikat és tartsák egyensúlyban a mindennapi érzelmi ingadozásaikat. Az ezt követő 12 hétben saját magukat kellett a megtanultak alapján napi 15-20 percben „edzésben tartani”, mielőtt részt vehettek volna a következő 2 napos vizualizációs tréningen.

A résztvevőkön pszichológiai tesztek eredményei szerint a depressziós tüneteket mutatók száma a felére csökkent, és a vizsgálat alanyok összességében sokkal elégedettebbnek, hatékonyabbnak értékelték önmagukat a mindennapi életben. A tréninget követően készített EEG-vizsgálatok eredményei, összehasonlítva a vizsgálat elején elvégzettekkl pedig szignifikáns változást mutattak a mediális prefrontális agykérgi területek béta-aktivitásában, mely a kellemes élmények és az általános elégedettség érzésének szabályozásában nagy szerepet játszó agyi régió.

A Velikova és munkatársai által elért eredmények arra engednek következtetni, hogy az önirányított vizualizációs tréning jelentősen hozzájárulhat a mentálisan egészséges emberek mindennapi lelki jóllétének kialakításához, továbbfejlesztésével pedig egy hatékony és költségkímélő módszer lehetne a szubklinikai depresszióban szenvedők páciensek számára is.

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Így készíts saját fűszermártást

A fűszernövények népes családja ma már minden konyhában képviselteti magát, így a Magyar konyhának is megvannak a jellegzetes fűszerei. Ezekből készíthetünk remek fűszermártást, amely sültek, halak, saláták kiegészítője lehet.

Bővebben...

Gesztenyés muffin karácsonyra Gordon Ramsay-tól!

Ha szeretné egy finom illatos muffinnal meglepni karácsonyra a családot, próbálja ki Gordon Ramsay gesztenyés muffin receptjét!

Bővebben...

Magával ragad Zséda Óceánja

Zséda 2016 októberében új albummal tér vissza, amely az énekesnőtől szokatlan, merészebb hangzással várja a rajongókat. Az új lemez előfutáraként jelent meg az első dal, az Óceán.

Bővebben...

Hajrá, Brazilok

A Brazilok (április 6-tól a mozikban) végre a nyilvánosság elé került. Múlt csütörtök délelőtt a Puskin moziban először láthatták újságírók az új magyar vígjátékot.

Bővebben...

Itt az új alacsony glikémiás indexű burgonya!

Frank Mitolo, a dél-ausztráliai termelő új burgonyafajtát kísérletezett ki, amelynek fajtársaival ellentétben alacsony a glikémiás indexe, tehát fogyasztása nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, valamint tovább nyújt teltségérzetet.

Bővebben...

Ha fogyni szeretnénk, muszáj takarítani

Akár kétszer is többet eszünk, ha rendetlenség van körülöttünk a konyhában, mivel ilyenkor stressz hatása alatt állunk – derül ki a Cornell Food and Brand Lab friss kutatásából.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Hamarosan nyílnak a kertekben a hóvirágok

Amikor a tél végén a kis fehér hóvirágok előbújnak a hótakaró alól, mindenki jó kedvre derül, hiszen hamarosan megérkezik a várva várt tavasz. Ezek a kedves kis apró fehér virágok az amarilliszfélék családjába tartoznak, népes családjuk több mint 20 fajjal büszkélkedhet.

Bővebben...

A kivi nem csak finom, de egészséges is!

A kivi, ez a kis szőrös gyümölcs, nem csak finom, de egészségünkre is jótékonyan hat. Megmutatjuk, miért érdemes saját kertünkben termeszteni kivit, és a tárolására is adunk néhány hasznos tippet.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Így rakjuk le a gyepszőnyeget kertünkben!

Ha nem szeretnénk, a fűmaggal bajlódni vásároljunk kész gyepszőnyeget vagy gyeptéglát. Bemutatjuk, hogy kell szakszerűen lerakni.

Bővebben...

Fontos a gyep szellőztetése!

A fű egészséges növekedéséhez nagyon fontos a talaj szellőztetése és lazítása. Enélkül a gyep nem lesz erős haragos zöld, és harmonikus felület kertünkben.

Bővebben...

Új eljárással tudják majd a rákot kimutatni

A Johns Hopkins (Baltimore, Egyesült Államok) munkatársai mágneses rezonancia (MR) képalkotóval vizsgálnák a cukormolekulákat, mely módszer hatékonyabbá teheti a szövetminták értékelését.

Bővebben...

Egyre több információt osztunk meg magunkról a facebookon

Mindenki ismer néhány olyan embert, akik életük legintimebb részleteit is megosztják a Facebookon. Minden érzésüket és testi funkciójukat leírják, és a többiek sokszor nem értik, mi az oka ennek a kitárulkozásnak. Nos, a tudósok szerint létezik az agynak egy területe, amely ezekért a túlosztásokért felelős.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!