Ettől is függ a gyerek iskolai teljesítése

A Pediatrics című lapban nemrégiben közzétettek egy tanulmányt, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a szegényebb családból származó gyerekek rosszabbul teljesítenek az alsó tagozaton, mivel ezekben a családokban általában alacsonyabban képzettek a szülők, ami sok tekintetben hátrányt jelent a gyerekek szempontjából is.

 

A kutatást vezető dr. Neal Halfon, a Los Angeles-i Kalifornia Egyetem munkatársa szerint mindez arra utal, hogy fontos a gyerekeket előkészíteni az iskolára, hiszen akik otthon már találkoznak könyvekkel és számítógéppel, azoknak sokkal könnyebb dolga lesz az iskolában. A szakemberek 6600 Egyesült Államok-beli angolul, illetve spanyolul beszélő gyereket kísértek figyelemmel, akik mind 2001-ben születtek. A gyerekekkel iskolába lépésükkor elvégeztettek egy matematikai és egy olvasási tesztet, a szüleikkel pedig kitöltettek egy kérdőívet.

 

Az eredmények azt mutatták, hogy azok a gyerekek, akik szegényebb családban éltek, rosszabbul teljesítettek ezeken a felméréseken, emellett ezeknek a gyerekeknek a szülei kisebb arányban tervezték azt, hogy gyermekük majd főiskolán vagy egyetemen is tanulni fog. Emellett a jobb eredményt elértek között több volt a rendszeresen iskolába járó (89 százalék a 64 százalékkal szemben), és ők voltak azok is, akiknek a szüleik többet olvastak, illetve ahol a számítógépet is nagyobb arányban használták (84 százalék a 27 százalékkal szemben). Halfon hangsúlyozta, hogy a szülői hozzáállás nagyon sokat számít ebből a szempontból, a gyerekek ugyanis az ő hozzáállásukat viszik tovább a későbbiekben. Karen Smith, a Texas Egyetem gyermekpszichológusa nagyon fontosnak tartja a kutatás eredményeit, és úgy véli, a szegényebb szülők számára mindez útmutatást adhat arra nézve, mivel tudják gyermekeiket támogatni az iskolai előmenetelükben.

Ezt olvasta már?

60 százalékban ez befolyásolja az iskolai teljesítményt!

Ilyen egyszerűen javíthatod gyermeked iskolai teljesítményét!

Az iskolák így segíthetnének ezeknek a beteg gyerekeknek

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön. >>>>>>>

 

Íme három finom tavaszi muffin recept

Könnyű és gyorsan elkészíthető finom édesség a muffin, tavaszra gyermekeinknek és a családnak. íme, három remek recept hétvégére!

Bővebben...

Fehércsokis álom málnás muffin

Hozzávalók: 12 db muffinhoz: 300 gr liszt,2 tk. sütőpor, 150 gr kristálycukor, 1 tojás, 1 tk. vanília esszencia, 225 ml tej, 50 gr olvasztott vaj v. margarin, kb. 100 gr málna, 100 gr fehércsoki apróra törve.

Bővebben...

Jön a karácsonyi szezon legszebb filmje

Helen Mirren az egyenjogúság nagyszerű harcosa. De az Oscar-díjas színésznő szerint, nem az a fontos, hogy sokféle szerepet kapjanak a nők filmekben, hanem inkább az, hogy bármit megtehessenek az életben: ha a világ és benne a női szerepek változnak, az úgyis megmutatkozik majd a filmekben.

Bővebben...

Különkiadással emlékszik a Germanwings 9525-re a NatGeo

Két évvel ezelőtt történt a repülőgép-katasztrófa, amely megrázta a világot: a Germanwings 9525-ös járata hegyoldalnak csapódott a Nyugati-Alpokban, a szörnyűségben 150 ember vesztette életét.

Bővebben...

A fogyókúra ideje alatt is ehetünk diót

A dió egészségesebb, mint hinnénk, ezért érdemes bőségesen fogyasztani.Akár a fogyókúra során is ehetünk diót, de érdemes figyelembe venni a szénhidráttartalmát is.A dió egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakat egyaránt bőséggel tartalmaz. A átlagos méretű dió 185 kalóriát, 3,89 gramm szénhidrátot, 0,74 gramm cukrot, 1,9 gramm rostot és 4,32 gramm fehérjét tartalmaz.

Bővebben...

Ne számold a kalóriákat, inkább csökkentsd a cukorbevitelt!

Sokan salátaevéssel és futópaddal próbálják megőrizni az egészségüket. A szakértők szerint azonban a cukorfogyasztás csökkentésével mérsékelhető a betegségek kockázata.

Bővebben...

Mind különlegesek vagyunk!

 

Készíts magadról egy képet, töltsd fel Instagramra, használd a #legszebbszemek, #legszebbarc, #legszebbszaj hashtag valamelyikét, valamint a @dm_magyarorszag taget, és nyerd meg a L’Oréal Paris szépségnapot!

A játék időtartama: 2017.03.30 – 04.23.


 

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva a legszebb muskátlival dicsekedhetünk lakóhelyünkön.

Bővebben...

Izgalmas növények a dézsakertbe!

A haszonnövények nem csak leveleikkel és termésükkel is okoznak a kertész számára örömet, de szebbé és izgalmasabbé tehetik a dézsakertet is.

Bővebben...

Kiváló sövény lesz a tamarix!

A korai tamarix (tamarix tetrandra) a május egyik legszebb virágzó cserje növénye, amely lenyűgöz minket gyönyörű rózsaszín virágaival.

Bővebben...

Hírlevél feliratkozás

E-mail cím:*
Név:

 

Tippek a pázsit gondozására szárasság idején!

Szárasság idején nehéz a pázsit megfelelő gondozása és ápolása. ehhez nyújtunk néhány ötletet és tippet.

Bővebben...

Sziklakert építése és ültetése

Ma már akár a legkisebb kertbe is építhetünk saját kezűleg sziklakertet, amely kiemelkedő dísze lesz környezetünknek!

Bővebben...

Bűntudatot kelt a gyorséttermi étkezés

Egy online közösségi felmérés szerint sokan éreznek bűntudatot, ha gyorsétteremben ebédelnek. A lehetőséget mégis a legtöbben a kényelmi szempontokra és az elfoglaltságukra hivatkozva választják.

Bővebben...

A rhododendron gondozása és ültetése

Ezek a különleges és csodálatos mediterrán növények már itthon is megvásárolhatók. Ismerjük meg a különleges színvilággal rendelkező Rhododendronok titkait.

Bővebben...

Redőnyakció!

Redőny Akció!

Ha ön 10 nm felett rendel tőlünk redőnyt most 10 % árengedményt adunk!

Redőnyklinika.hu: Megoldás meleg helyzetekre!