csütörtök, 21 szeptember 2017

5 konyhai praktika kezdő háziasszonyoknak

Számtalan olyan kis apró trükk és praktika létezik a főzés során, amelyek nagyban megkönnyítik egy háziasszony életét. Mi most ezek közül 5 hasznos tippet mutatunk be , a kezdő háziasszonyok részére.

  1. Sűrítés

Ha nem szeretnél rántást vagy habarást készíteni az ételhez, a sűrítést úgy is megtudod oldani, ha a lisztet szórással viszed az ételbe.

Pl. amikor a hagymát , vagy a gombát, zsírban vagy olajban megdinszteled, szórd meg egy kevés liszttel, majd ezután enged fel vízzel, így máris sűrűbb lesz az ételt.

  1. Elsóztad az ételt? Semmi gond!

Ha úgy érzed elsóztad az ételt, még nincs semmi veszve. Pucolj meg két három nagyobb burgonyát, majd nyersen tedd bele az ételbe, így az magába szívja a sós ízt. A főzés végén szedd ki a krumplikat az ételből, és így máris ehető lesz a főztöd.

Gyakran egy kevés szódabikarbóna is eltünteti a sóst ízt.

  1. Mihez kezdjünk a megszáradt kenyérrel

Ha már száraz a kenyér, ne dobd ki, csavard be egy tiszta nedves konyharuhába, és így együtt tedd be a hűtőszekrénybe egy teljes napra. Másnap vedd le róla a konyharuhát és tedd be rövid időre egy meleg sütőbe. A kenyér újra friss és ropogós esz.

Ha túl sok kenyér száradt meg, egyszerűen szárítsd ki teljesen és jó lesz prézlinek, vagy a fasírthoz feltudod használni.

  1. Panírozás

A panírozás menete liszt, tojás, végül zsemlemorzsa. Finomabb lesz a rántott hús, ha a húst csak közvetlenül a panírozás előtt sózod be, így nem ereszt levet.

Ha párizsi szeletet szeretnél készíteni, akkor először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül ismét lisztbe kell forgatni a húst.

Ha rántott sajtot szeretnél készíteni, először lisztbe, majd tojásba, újra lisztbe és újra tojásba, végül a zsemlemorzsába forgasd bele a sajtszeleteket, így nem fog szétfolyni a rántott sajt.

Ha fűszerrel szeretnéd ízesíteni a panírt azt érdemes a tojásba keverni, így biztosan rátapad a fűszer a húsra.

5.Citrom tárolása

Ha túl sok citromot vásároltál, és nem tudod mire felhasználni, csomagold be alufóliába és tedd be a hűtőbe, mert így nem veszi át a többi élelmiszer illatát, és limonádénak még jó lesz.

Ha félbevágtad már a citromot, de csak az egyik felét használtad el, a másik felét a vágott felülettel mártsd bele cukorba, így hűtőbe téve 2-3 napig tárolható még.

Ha sok citromod maradt meg, fagyaszd le őket, vagy nyomd ki a levét és jégkockatartóba téve fagyaszd le kis kockákba.

Otthagyta az élő adást Gianni

Otthagyta az élő adást Gianni

Otthagyta az élő adást Gianni

Élő adás közben kisétált...

Tovább a cikkhez
Hírekben erősít a 103.9 Sláger FM

Hírekben erősít a 103.9 Sláger FM

Hírekben erősít a 103.9 Sláger FM

A 103.9 Sláger FM őszi megújulása...

Tovább a cikkhez
Bódi Gusztiék vendégül látták Mr. President-et

Bódi Gusztiék vendégül látták Mr. President-et

Bódi Gusztiék vendégül látták Mr. President-et

Most csütörtökön a Sláger...

Tovább a cikkhez
Ez az olaj enyhítheti a cukorbetegek krónikus gyulladásait

Ez az olaj enyhítheti a cukorbetegek krónikus gyulladásait

Ez az olaj enyhítheti a cukorbetegek krónikus gyulladásait

Amerikai szakemberek azt...

Tovább a cikkhez
Hol sétálj, ha erősíteni akarod az immunrendszered?

Hol sétálj, ha erősíteni akarod az immunrendszered?

Hol sétálj, ha erősíteni akarod az immunrendszered?

Dr. Eeva Karjalainen, a...

Tovább a cikkhez
Ez a házi koszt meglepő előnye a konzerv bébiétellel szemben

Ez a házi koszt meglepő előnye a konzerv bébiétellel szemben

Ez a házi koszt meglepő előnye a konzerv bébiétellel szemben

Azok a kisgyerekek, akiket...

Tovább a cikkhez

Fogyasszunk minél több őszi gyümölcsöt!

Sajnos megérkezett a zord idő és ettől már csak rosszabb lesz, így nem árt oda figyelnünk az egészségünkre és felkészíteni szervezetünket az őszre.

Bővebben...:

5 könnyen elkészíthető őszi dekoráció otthonra

Van aki kedveli az őszt, van aki az elmúlást látja benne, de az biztos hogy az egyik legszínesebb évszakunk, amely számos természetes díszt kínál számunkra. Bemutatunk 5 könnyen elkészíthető filléres dekorációt.

Bővebben...:

Fedezzük fel ősszel a tökféléket!

A hidegebb időszak beköszöntével megkezdődik a tökfélék szezonja. Számtalan fajtájuk létezik.

Bővebben...:
Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Íme, a titok hogy gyönyörű virágzó muskátlink legyen nyáron

Mi a titok, hogy az erkélyen egész nyáron át gyönyörű, dúsan virágzó muskátliban gyönyörködjünk? Összeszedtünk néhány hasznos tippet, amelyeket betartva...

Tovább a cikkhez

Így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget

A szénhidrátot manapság divat ősellenségként beállítani, így gyakorlatilag teljes szénhidrátmegvonás mellett próbálnak sokan kimerítő, megerőltető munkát végezni, ami nem csak lehetetlen, de káros is az egészségre. Nem szabad túlzásokba esned neked sem – így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget:

Bővebben...:

Szeretnék lefogyni, hogyan kezdjek bele?

fogyókúra, diéta

Mindenkinek más a motivációja, mikor megfogalmazódik benne a kérdés: Szeretnék lefogyni, hogyan kezdjek bele? Van aki, azért próbálkozik, mert kellemetlenül érzi magát a bőrében, vagy az egészsége érdekében kell tennie valamit, és persze olyanok is vannak, akik divatból fogyókúráznak.

Bővebben...:

Paleo diéta jelentése

Paleo diéta

A paleo diéta jelentése egy összetett probléma. Sokan csak egy új divatirányzatnak, esetleg a felső tízezer divathóbortjának tekintik, pedig nagyon hasznos lenne, ha minél többen megismerhetnék.

Bővebben...:

Így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget

A szénhidrátot manapság divat ősellenségként beállítani, így gyakorlatilag teljes szénhidrátmegvonás mellett próbálnak sokan kimerítő, megerőltető munkát végezni, ami nem csak lehetetlen, de káros is az egészségre. Nem szabad túlzásokba esned neked sem – így kell lecsökkenteni a szénhidrát mennyiséget:

Bővebben...:

Hány percig kell a tojást főzni ha…

Ha esetleg nem vagy konyhatündér, valószínűleg akkor is tisztában vagy azzal, hogy a tojás állaga főzés után többfajta lehet. A szakértők már réges-régen kikísérletezték, hogy hány percig kell a tojást főzni, ha lágy vagy kemény tojást vagy a kettő közötti átmenet bármelyik fokozatát szeretnénk produkálni.

Bővebben...:

Ezt érdemes tudni a C-vitamin hatásáról

Tanulmányaidból te is tudod, hogy Szent-Györgyi Albert a paprikából vonta ki a C-vitamint. Egészséged megőrzése érdekében ezt érdemes tudni a C-vitamin hatásáról:

Bővebben...:

Így készíts házi citromlekvárt

A házi citromlekvár remekül illik a reggeli vajas kalácsra, de süteményekbe, és palacsintába is tölthető. Megmutatjuk, hogyan tudsz házilag citromlekvárt készíteni, tartósítószer nélkül.

Bővebben...:

Cukrozott zöld dió recept

A zöld dió egy remek csemege, megmutatjuk, hogyan kell elkészíteni a cukrozott zöld diót.

Bővebben...:

Végleges szőrmentesítés pro és kontra

Érdemes-e belevágni a végleges szőrtelenítésbe vagy maradjunk inkább a megszokott átmeneti megoldásoknál? Körüljártuk a témát!

Bővebben...: