hétfő, 19 február 2018

10 tipp az esküvői csokor és dekoráció kiválasztásához

Esküvői csokor

Az esküvő egyik legszebb dísze a menyasszonyi csokor, amely nagyban emelheti az ara szépségét, de akár sokat ronthat is rajta, ha rosszul választasz esküvői csokrot. Mutatunk 10 tippet, hogy mire figyelj oda, mielőtt esküvői csokrot és dekorációt rendelsz a virágüzletben.

Régen a menyasszonyi csokrot a vőlegény intézte, vidéken, sok helyen a mai napig él ez a hagyomány, de legtöbbször a menyasszony elképzelései alapján készítik el a csokrot a virágkötők. Ha te is az esküvődre készülsz, de tanácstalan vagy mi alapján válasz magadnak esküvői csokrot, mi segítünk neked.

  1. Tipp: Katalógusok és fényképek esküvői csokrokról

Már az esküvő előtt fél évvel érdemes végig nézni néhány esküvői újságot, katalógust, képeket, hogy legyen időd eldönteni, neked milyen színek, virágok és csokorformák tetszenek. Nézegess több formát, színt, és ne félj, hogy túl sok lesz a választási lehetőség, idővel kiválasztod majd a számodra szimpatikus esküvői csokor összeállítást. Ha nem tudsz dönteni, vagy nem tudod milyen virágokat válasz, próbálj meg hangulatokat kiválasztani, milyen esküvőt képzeltél el magadnak, így a virágkötő már tud hozzá virágot ajánlani.

A legjobb megoldás, ha felmész a Pinterestre és ott egy külön táblán összegyűjtöd a számodra szimpatikus esküvői csokrokat, így amikor elmész a virágüzletbe a rendelést intézni, elég, ha előveszed az okos telefonodat, és megmutatod a képeket a pinteresten.

Esküvői csokor

  1. Tipp: Vedd figyelembe az esküvői ruhádat

Az esküvői ruhád formája és színe nagyban meghatározza a csokor szín és forma világát. Bár a legtöbb esküvői ruha fehér színű, ma már nem ritka az ekrü, vagy elefántcsont, bézs színű ruha, így a virágok színét is ehhez kell majd a virágkötőnek igazítani. A legjobb, ha viszel egy fotót a ruháról, így meg tudod majd mutatni a virágkötőnek, amikor megbeszélitek a csokor összeállítását.

  1. Tipp: A dekoráció is fontos elem!

Az esküvői csokornak a dekorációval is összhangban kell lennie, ha pl. az esküvői dekoráció a teremben piros színű virágokból áll, a te csokrod pedig lila virágokból készül, nem lesz túl szép látvány. Így nem csak az esküvői csokrot, de a dekorációt is válaszd ki a rendelés előtt.

  1. Tipp: Vőlegény és tanú kitűzők és egyéb virágdekorációk

A vőlegénykitűző legtöbbször ugyanabból a virágból készül, mint a menyasszonyi csokor, tehát ha neked sárga virágokból áll össze az esküvői csokrod, a vőlegénykitűző is ebből készül, ezért jó, ha a leendő férjed ruháját is figyelembe veszed, milyen színű lesz az öltönye, és ahhoz, milyen virág passzol majd. A tanúkitűző viszont mindig eltérő virágból készül, így nem keverik össze a vőlegényt a tanukkal.

  1. Tipp: Tartós virágokból legyen a csokor

A legtöbb esküvőt nyáron tartják, amikor a hőségtől a virágok sajnos hamar tönkre mennek. Ezért fontos, hogy tartós virágot válassz, ellenkező esetben a nagy napon azon aggódsz, hogy a virágok, szépek maradjanak. Nyáron pl. a tavaszi virágokból készült csokor rossz választás lehet, mert ezek főleg a tulipán, vagy frézia pár óra alatt tönkre mennek. Ellenkező esetben a rózsa, az orchidea, a Kála, tartós virágok még a melegben is.

6.Tipp: Vedd figyelembe a virágok szezonális idejét

Szerencsére ma már a Holland virágkereskedőknek hála, télen sem lehetetlen különleges virágot beszerezni, de azért vedd figyelembe a virágok szezonális idejét. Mielőtt beleéled magad álmaid esküvői csokrába, kérdezd meg a virágkötőt, hogy az esküvő idejére betudja –e szerezni az általad kiválasztott virágokat.

Menyasszonyi csokor kövirózsából

  1. Tipp: A csokor formája

Sok virágkötő, amikor betér az ügyfél esküvői csokrot rendelni, szeretne kicsit szakmainak tűnni, így megkérdezi, hogy biedermeier, vagy cascade legyen a csokor formája. Természetesen ilyenkor előfordul, hogy, azt sem tudod, eszik –e vagy isszák ezeket.

A biedermeier csokorforma egy kerek, de tömör csokor, amikor is a virágok fej-fej mellett vannak tömören elhelyezve a csokorban.  Ennek a lazább változata a kerek esküvői csokor, amikor a virágok között kiegészítő zöldek, vagy rezgő van elhelyezve.

A cascade egy leomló csokorforma, vagyis egy csepp alakú csokor, amelynek több fokozata is lehet, kisebb közepes vagy hosszú fazonban.

De természetesen sok modern csokorforma közül is lehet választani, ma már a három-öt szálból összeállított modern menyasszonyi csokrok is szépek lehetnek, ahol pár szál virág van egymás mellett, mindenféle díszítés nélkül.

 

(Kerek tömör esküvői csokor, és két csepp alakú esküvői csokor)

  1. Melyik esküvői csokor kinek áll jól?

Ezt minden menyasszony maga dönti el, de a virágkötő is biztos add majd tanácsot erről.

A habos, abroncsos ruhákhoz a csepp és kerek csokrok is jól állnak, míg az A vonalú ruhákhoz legtöbbször csepp alakú vagy a mai modern stílusú bohém csokor illenek .

  1. Tipp: Ne ragadj le a rózsáknál

Az esküvői csokor trendek, ahogy a divatnál évről évre változnak. Míg nagymamáink és Anyukánk idejében a kála és a szegfű volt az esküvői csokor fő virága, utána a rózsa volt a fő esküvői virág, addig ma már teljesen új virágok kerülnek a menyasszonyi csokrokba.

A divatos esküvői csokrokba kerülhet protea, boglárka, bazsarózsa, kövirózsa, szukkulensek, orchideák, mini rózsák, de a hortenzia is nagyon szépen mutat. De olyan csokor sem ritka, amelybe csak zöldek vannak, pl. eukaliptusz, vagy fátyolvirág, vagy egy vidéki esküvőknél a levendulából összeállított esküvői csokor is nagyon szép. egy biztos, a tüllös csokor alátét, már a múlté, de a gyöngyök, strasszok, és egyéb kiegészítők ügyesen felhasználhatók.

Esküvői csokor fátyolvirágból Mezei esküvői csokor

(Egyszerű esküvői csokor fátyolvirágból és mezei virágokból.)

Színekben ma már a pasztellszínek (fagyi színek) az uralkodók, így a harsány és élénk színek kezdenek kimenni a divatból, de természetesen, ha te pink esküvőre vágysz, ne hagyd magad lebeszélni róla. Ma már az egyszerűbb letisztult formák a divatosak, amelyek néha mindössze pár szál virágból állnak, mégis nagyon szépek.

Esküvői csokor boglárkából Esküvői csokor zöldekből

(Esküvői csokor anemone virágból és egy esküvői csokor zöldekből)

A kerek és csepp alakú csokor mellé bejött a bohém a vintage és a modern csokor is. Gyakran az egész esküvőt egy stílushoz igazítanak, így ma már nem ritka a vintage, a rusztikus, vagy az adott évszakhoz igazítva nyári vagy téli hangulatú esküvő, így a virágok is ehhez vannak igazítva.

9.Tipp Merj nagyot álmodni

Ha nem csak esküvői csokrot gondolsz el magadnak, hanem egy stílust, merj nagyot álmodni. Amerikában már az indusztriális esküvő a divat, amely nem más, mint egy ipari stílus, vagyis az esküvőt olyan helyszínen rendezik meg, ahol sok a beton, a nyers fal, a tégla, és a vas. Nem csoda, hogy ennek a stílusnak a hatására, ma már nálunk is lehet beton tortát rendelni, hiszen mi más illene egy ipari stílusú esküvőhöz, mint egy beton torta.

indusztriális esküvő indusztriális esküvő

(indusztriális esküvői helyszínek)

Az ilyen helyszínen jól mutat a vintage stílus, csipke, a pasztell csokrok, régies kiegészítők, ipari villanyégők, rusztikus kiegészítők.

De rendezhetsz vidéki stílusú esküvőt, egy régi pajtában, Provence hangulatban.

10.Tipp: Milyen virágokra lesz szükséged az esküvőhöz

Esküvői csokor, ebből gyakran kettőt is rendelnek, az egyiket a fotózáshoz, a másikat a ceremóniára, főleg ha ceremónia, és a fotózás között sok idő telik el. Eldobó csokor a ceremónia végére.

Koszorúslány csokrok, szülő köszöntő csokrok, vőlegény és tanúkitűzők, terem dekoráció, asztaldíszek, autódekoráció, templom dekoráció. A mai modern esküvőkön számtalan újdonság közül választhatsz az esküvődre dekorációnak, kérhetsz boldogságkaput, amely alatt kimondjátok a boldogító igent, lehet a vendégek számára köszönő ajándékokat összeállíttatni, lehet kérni fogadó táblákat, ültető kártyákat, sőt a virágdekorációba is számtalan apró kiegészítő beszerezhető.

Ha neked egy fajta szín, vagy virág tetszik, ne hagyd magad lebeszélni a virágkötő által, de azért fogadd meg a tanácsát. Olyan virágot, vagy csokrot ami neked nem tetszik, ne rendelj ,mert ez a te napod, ahol te vagy a főszereplő, és akkor lesz ez életed egyik legboldogabb napja, ha minden olyan, amilyennek te szeretted volna.

A cikk megírásában segítségünkre volt a Virág Stúdió - Home Center.

Képek forrása: Pinterest.com

Ha tetszett a cikk kérjük lájkold, vagy oszd meg a Facebookon a cikk tetején levő gombokkal, vagy Facebook oldalunkon! >>>>>>>>

 

 

 

Anti-Valentin napot tart az Oltári csajok sztárja

Anti-Valentin napot tart az Oltári csajok sztárja

Anti-Valentin napot tart az Oltári csajok sztárja

A Valentin-nap a párok és...

Tovább a cikkhez
Az Irigy Hónaljmiriggyel ünnepelte születésnapját Dévényi Tibi bácsi

Az Irigy Hónaljmiriggyel ünnepelte születésnapját Dévényi Tibi bácsi

Az Irigy Hónaljmiriggyel ünnepelte születésnapját Dévényi Tibi bácsi

Sztárvendégek, szexi táncoslányok,...

Tovább a cikkhez
Jessie J végre magyarországon is fellép

Jessie J végre magyarországon is fellép

Jessie J végre magyarországon is fellép

Az EFOTT szervezői az ELTE...

Tovább a cikkhez
Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Napjaink egyik legdivatosabb...

Tovább a cikkhez
Aki rajong ezért az italért, az tovább élhet?

Aki rajong ezért az italért, az tovább élhet?

Aki rajong ezért az italért, az tovább élhet?

  Bizonyos becslések szerint...

Tovább a cikkhez
Milyen fűszerek védhetnek a rák és a szívbetegség ellen?

Milyen fűszerek védhetnek a rák és a szívbetegség ellen?

Milyen fűszerek védhetnek a rák és a szívbetegség ellen?

Egy 2004 és 2008 között...

Tovább a cikkhez

Így készíts WC tisztítót házilag, fillérekből

Wc tisztító házilag

Bizonyára ismerős az érzés, amikor a televízióban látod a tipptopp háziasszonyokat a reklámokban, hogy irigykedsz, nahát, milyen tiszta lakás, fürdőszoba, WC, konyha, és elhatározod, hogy biztosan fogsz venni abból a szerből, amit reklámoz, hiszen akkor neked is ilyen csilli-villi lesz a lakásod.

Bővebben...:

Így készíts házilag lábfürdőt

Lábfürdő

Ha úgy érzed állandóan sajog és fáj a lábad, mire hazaérsz, egy gyógyító lábfürdő csodát tesz. Megmutatjuk, hogyan tudsz lábfürdőt készíteni házilag, amely nyugtatja és ápolja lábadat.

Bővebben...:

Így készíts madáreleséget házilag

Itt a tél, éheznek a kerti madarak, de hogy segíteni tudj rajtuk, így készíts madáreleséget házilag.

Bővebben...:

Ezeket szerezd be, ha paleo fogyókúrázni szeretnél

Paleo diéta

Napjaink egyik legdivatosabb étrendje, a paleo-diéta népszerűsége abból fakad, hogy a vadászó-gyűjtögető őseink táplálkozása alapján van összeállítva, s tudvalevő, hogy őket nem kínozták olyan népbetegségek, mint az elhízás, a cukorbetegség, vagy a szívbetegség.

Bővebben...:

Így segít lefogyni a zöld tea

zöld tea fogyókúra

Fogyasztó csodaszer nem létezik, ám ha egy egészséges, olcsó és egyszerű segítséget keresünk a zsírégetéshez, akkor feltétlenül válasszuk a zöld teát.

Bővebben...:

Így fogyókúrázz egészségesen

egészséges fogyókúra

Szeretnél lefogyni? És lehetőleg gyorsan? Elérheted úgy az álomalakod, hogy közben ne árts az egészségednek?

Bővebben...: