szerda, 13 december 2017

Ivóvíz: lehet túl sok a jóból?

A dehidráció az állóképességi sportot űzők ősellensége, és ezt mindenkinek, aki a vasárnapi New York City Marathonon indult, jelen volt a gondolatai között.

Egy életveszélyes kór, mely folyamatosan hizlal

A 14 éves Hannah Wilkonson már több mint 155 kg, mégis folyton éhesnek érzi magát. Az arizonai lány Prader-Willi szindrómában szenved, ami lényegében kóros falánkságot jelent.

A kamillatea használatának helyes útja

Nagymamáink gyakran emlegették a kamillatea jótékony hatásait különféle betegségek esetén, ám nem mindegy, hogyan készítjük el! A gyógyulás eléréséhez fontos a kamillatea használatának helyes útja.

Extraszűz olívaolajjal érdemes zöldséget sütni

Egészségesebb a zöldséget extraszűz olívaolajban megsütni, mint főzni, mivel így az ételben található antioxidánsok száma növekszik, ráadásul az olajban található fenolok a zöldségekre is átkerülnek. A fenolok és az antioxidánsok segítenek abban, hogy rákot és a diabéteszt elkerüljük.

Nem minden növényi alapú élelmiszer egészséges

A legtöbb emberbe már kisgyerekkorban belenevelik, hogy egyen sok zöldséget, gyümölcsöt és gabonafélét, mert akkor lesz egészséges, ám egy nemrégiben végzett vizsgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy egyáltalán nem mindegy, ezek közül pontosan mit is választunk, van, amivel ugyanis többet ártunk, mint használunk.

A kutatás kimutatta, hogy azoknál, akik sok egészséges zöldséget, babot, teljes kiőrlésű gabonát fogyasztottak, kisebb volt a szívbetegség kockázata, ugyanakkor mindez nem volt igaz azokra, akik szintén növényi alapú élelmiszereket fogyasztottak, ám olyanokat, melyek korántsem számítanak egészségesnek, mint például a tészta, kenyér, krumpli.

Amint arról a kutatást vezető Ambika Satija, a Harvard Közegészségügyi Iskola munkatársa beszámolt, nem minden növényi alapú élelmiszer egyformán egészséges, a választásnál az kell legyen a fő szempont, hogy miben mennyi és milyen minőségű tápanyag van.

A Journal of the American College of Cardiology című lapban három különböző kutatást tettek közzé, melyek mind az 1980-as-90-es években kezdődtek. A kutatók azt vizsgálták, ki mennyi és milyen típusú növényi alapú élelmiszert fogyasztott és ezek milyen mértékben befolyásolták a szívbetegség kialakulásának esélyét. 2013-ra a résztvevők közül több mint 8600-an szenvedtek el szívrohamot, vagy haltak meg szívbetegség következtében, de ez a szám kisebb volt azok körében, akik rendszeresen ettek zöldséget, gyümölcsöt, hüvelyeseket, magvakat, teljes kiőrlésű gabonákat, barna rizst. Ugyanakkor, akik a kevésbé egészséges növényi alapú élelmiszereket preferálták, vagyis sok krumplit, finomított gabonát, cukros gyümölcslét fogyasztottak, azoknál közel egyharmadával nőtt a szívbetegségek előfordulásának esélye, hasonlóan azokhoz, akik sok állati terméket – húst, sajtot, vajat – fogyasztottak.

Kövess minket Facebook oldalunkon is, ahol naponta friss cikkeket olvashatsz, és oszthatsz meg ismerőseiddel! >>>>>>>

Homonnay Zsolt miatt volt tanítási szünet fia iskolájában

Homonnay Zsolt miatt volt tanítási szünet fia iskolájában

Homonnay Zsolt miatt volt tanítási szünet fia iskolájában

A Budapesti Operettszínház...

Tovább a cikkhez
A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

A „szeretlek” az egyik legnépszerűbb tartalom a Viberen

Az emberek egyre inkább...

Tovább a cikkhez
Turkálóból öltöznek a Feleségek luxuskivitelben sztárjai!

Turkálóból öltöznek a Feleségek luxuskivitelben sztárjai!

Turkálóból öltöznek a Feleségek luxuskivitelben sztárjai!

Ezen a héten a Feleségek...

Tovább a cikkhez
Buta sztereotípiák a szóhasználatunkról

Buta sztereotípiák a szóhasználatunkról

Buta sztereotípiák a szóhasználatunkról

A Twitteren feltűnő kulcskifejezéseket...

Tovább a cikkhez
Akkor fogyhatsz a legkönnyebben, ha ebben az időtartamban étkezel

Akkor fogyhatsz a legkönnyebben, ha ebben az időtartamban étkezel

Akkor fogyhatsz a legkönnyebben, ha ebben az időtartamban étkezel

A Cukorbetegség és Emésztési,...

Tovább a cikkhez
Ezzel gazdagítsd az étrended, ha csökkentenéd a vérnyomásod

Ezzel gazdagítsd az étrended, ha csökkentenéd a vérnyomásod

Ezzel gazdagítsd az étrended, ha csökkentenéd a vérnyomásod

Azért is érdemes omega-3...

Tovább a cikkhez

10 tipp a stresszmentes karácsonyért

Közeledik a karácsony, tanácsaink segítségével így lehet stresszmentes a karácsonyod:

Bővebben...:

Karácsonyi mézeskalács recept

Mézeskalács recept

A karácsonyi mézeskalács készítés egy remek mulatság lehet az egész családnak. Megmutatjuk, hogyan tudsz puha finom mézeskalácsot sütni.

Bővebben...:

Bögrés mentás csokoládés trüffel recept

A trüffel remek karácsonyi csemege, amely gyorsan és könnyedén elkészíthető, sőt ha egy díszdobozba csomagoljuk, még karácsonyi ajándéknak is ideális.

Bővebben...:

A napi öt étkezés a fogyás titka?

Előfordult már veled, hogy fogyókúraként szinte alig ettél és hízni kezdtél? Talán mégsem koplalásra van szükség, ha karcsúbb alakot szeretnél? Lehet, hogy a napi öt étkezés a fogyás titka?

Bővebben...:

Így szabadulj meg a kilóktól a citrom segítségével

Fogyókúra citrommal

A citrom olyan tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, amelyek segítenek többek között a felesleges zsír elégetésében. Lássuk hát, hogyan tudod a javadra fordítani ezeket a tulajdonságait, és elérni, hogy a citrom segítségével szabadulj meg a felesleges kilóktól.

Bővebben...:

Épp csak annyira laktunk jól, amennyire hisszük

Hiába kapunk ugyanannyit enni, mint mások, ha azt hisszük, kevesebbet ettünk, hamarabb leszünk éhesebbek – állítja egy friss kutatás.

Bővebben...: